Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Welbeck propušta Euro?

City drhti, Unitedu velika šansa: Guardiola sljedeće sezone u Europskoj ligi?

Manchester City i Arsenal su odigrali 2-2 u pretposljednjem kolu Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikom derbiju predzadnjega kola Engleske lige Manchester City i Arsenal su odigrali 2-2, dok je Tottenham neočekivano izgubio od Southamptona.

Na Ettihadu u dobroj utakmici nije bilo pobjednika pa je Arsenal zadržao treće mjesto i tri boda prednosti u odnosu na City. Domaćini su poveli već u 8. minuti preko Sergia Aguera, a izjednačio je Giroud samo dvije minute kasnije. City je opet u vodstvo doveo de Bruyne (52), da bi Alexis Sanchez u 68. postavio konačnih 2-2.

Welbeck se teže ozlijedio

U 25. minuti dogodio se šok za navijače topnika, ali i Engleske. Danny Welbeck zamijenjen je zbog ozljede koljena, a kako je ove sezone već bio aut deset mjeseci zbog koljena, velike su šanse da je otpao za Europsko prvenstvo.

"Mislimo da mu je stradao menisk. No, vidjet ćemo još... ", rekao je Arsene Wenger.

U ranije odigranoj utakmici Southampton je iznanađujuće slavio kod Tottenhama s 2-1. Gosti su gubili od 16. minute, kada je za Tottenham zabio Son Heung-Min, no u nastavku je preko junakla utakmice Stevena Davisa (31, 72) uspjela preokrenuti i doći do prve pobjede na White Hart Laneu u zadnjih 13 godina. Spursi su imali sreće jer su City i Arsenal odigrali bez pobjednika, pa imaju dva boda više od Arsenala, a drugo mjesto moraju potvrditi kod Newcastlea u zadnjem kolu.

Liverpool je nakon ulaska u finale Europske lige pred svojim navijačima to proslavio pobjedom protiv Watforda od 2-0.

Ljestvica na vrhu izgleda ovako: Leicester 80 bodova, Tottenham 70, Arsenal 68, Manchester City 65 i Manchester United 63. Ističemo da United ima utakmicu manje, što znači da City više ne ovisi sam o sebi što se tiče plasmana u Ligu prvaka.

Ako Manchester United pobijedi obje utakmice do kraja prvenstva, osvojit će najmanje četvrto mjesto i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako i Arsenal slavi u zadnjem kolu, Pep Guardiola sljedeće sezone igrati igrat će sa Cityjem u Europskoj ligi. 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider