Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro niče - park

Rekordan iznos: Navijači ovog prosinca skupili najviše novca za kupnju Hajduka!

Bliži se otvorenje tematskog parka na Poljudu i sve je više onih koji žele imati pločicu sa svojim imenom i prezimenom već na otvaranju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izgradnja tematskog parka Za sva vrimena, koji će se nalaziti odmah pokraj stadiona Poljud, približava se svome kraju, a kako se bliži svečano otvaranje, tako i raste interes među navijačima Hajduka koji žele biti dio ove priče.

Više od tri godine prošlo je otkako su najvjerniji navijači Majstora s mora, okupljeni u udrugu Naš Hajduk, postali vlasnici 24.53 posto dionica voljenog kluba, kupivši dionice od tvrtke Tommy za 35 milijuna kuna.

Tom prilikom dogovoreno je kako će se taj iznos otplaćivati Tommyju tijekom razdoblja od 10 godina što je automatski značilo sveopću mobilizaciju navijača koji su se organizirali i počeli, neki kroz jednokratne, a neki kroz mjesečne donacije, skupljati novac (godišnje je potrebno prikupiti tri i pol milijuna kuna). U projektu otkupa dionica trenutno sudjeluje više od 3.500 ljudi.

Iz mjeseca u mjesec traje ta utrka i trajat će još nekoliko godina, a baš je ovaj prosinac rekordan i u njemu je ostvaren najveći prihod: 463.804 kune.

To je iznos kojeg su navijači Hajduka prikupili, a sigurno je utjecaj na ovakvu brojku imalo i skorašnje otvaranje parka Za sva vrimena. Jer, svi navijači koji ili odjednom ili kroz mjesečne donacije doniraju ukupno 7.500 kuna imat će tu privilegiju da će se u Parku naći pločica s njihovim imenom i prezimenom.

"Ubrzanim postupkom" lakše do mjesta u Parku

"Budući da su slova u našem parku počela poprimati završni oblik i činiti natpis Hajduk sve je veći broj onih koji nam se javljaju kako bi sudjelovali u projektu preko mjesečnih donacija ili kartičnog plaćanja. Radovi na samim slovima su gotovi, a još je preostalo uređenje okoliša oko Parka i postavljanje rasvjete. Uskoro možete očekivati službeno otvaranje Parka koje će se dugo pamtiti", najavio je Tomislav Mikulić, voditelj projekta otkupa dionica.

S obzirom na veliki interes za korištenje "ubrzanog postupka" plaćanja preko kartica, rok u kojem se može osigurati ime na otvaranju Parka pomaknut je do 12. siječnja. Opcija je to koja omogućuje da se ime dobije odmah, a otplati se na rate.

"Svi oni koji su već uplatili cijeli iznos, ili uplaćuju minimalno 150 kuna mjesečno moći će za par dana birati i mjesto na kojem će njihovo ime biti za sva vrimena. Slova koja čine natpis Hajduk će s prednje strane ostati nedirnuta kao simbol Hajduka i zajedništva, a naša imena bit će mu potpora i čuvati leđa te se simbolički nalazili sa stražnje strane betonskih elemenata", prisnažio je Mikulić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider