Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strelovito napredovao

Rekord francuskog hita: Inter iskrcao 20 milijuna eura za otkriće sezone

Tražili su Nerazzurri rješenje za kritičnu poziciju, pregovori su potrajali i sad su okončani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter je predstavio najnovije pojačanje - petogodišnji ugovor potpisao je Dalbert Henrique, lijevi bek za kojeg su Nici platili odštetu od 20 milijuna eura.

Dalbert je dugo bio na meti Nerazzurra koji su ga pokušavali dovesti s Azurne obale u Milano. Nakon višetjedne pat-pozicije pregovori su ipak uspješno okončani i 24-godišnji Brazilac je postao igrač Intera.

Iznos od 20 milijuna eura nije sve što će Talijani platili, postoje tu i razni bonusi ovisno o Dalbertovim igrama i rezultatima koje će Inter ostvariti, a k tome će i 20 posto od budućeg transfera pripasti menadžerskoj agenciji koja je Dalberta lansirala u Europu.

Prodan za 10 puta veći iznos

Njegova karijera razvija se munjevitom brzinom. Još tamo 2013. godine stigao je kao anonimni 20-godišnjak iz Flamenga u redove portugalskog drugoligaša Academico de Viseua. U ljeto 2015. dovela ga je Vitoria Guimaraes, ali nakon samo jedne sezone zapazila ga je Nica i platila Vitoriji odštetu od dva milijuna eura.

Pokazao se to kao pun pogodak jer je Dalbert odigrao odličnu prošlu sezonu i bio jedan od najzaslužnijih za treće mjesto Nice i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Uz sve to, prodali su ga za 10 puta veći iznos nego za koji je doveden i srušili klupski rekord (dosad je najveća Nicina prodaja bila transfer Loica Remyja u Marseille, 15.5 milijuna eura).

Nica sanja Ligu prvaka

Nica je u trećem pretkolu Lige prvaka eliminirala Ajax i u play-offu ih čeka dvostruki sraz s Napolijem. Kako bi te utakmice s Talijanima dočekali što konkurentniji, doveli su Wesleyja Sneijdera iz Galatasarayja i sa švicarskim stručnjakom na klupi Lucienom Favreom nipošto nisu autsajderi protiv Napolitanaca.

Što se Intera tiče, njima pripreme još uvijek traju i prvu službenu utakmicu igraju protiv Fiorentine u prvom kolu Serie A 20. kolovoza. Prije kupnje Dalberta, u nove igrače (Milan Škriniar, Matias Vecino, Borja Valero...) već su uložili preko 50 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider