Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Očajno loš Hajduk bez kvalitete ali i srca: Ima li tu uopće pomoći?

Rijeka je naprosto pregazila Hajduk na Kantridi...

Ako se Edoardo Reja prije jadranskog derbija još lomio hoće li prihvatiti ponudu i sjesti na klupu Hajduka, nakon utakmice zasigurno je još neodlučniji.

FOTO Rijeka razbila zbunjeni Hajduk, Reja uživo gledao kalvariju Splićana

Talijanski stručnjak nije imao bogzna što vidjeti, mora da se nije baš dobro osjećao, jer Hajduk je izgledao prilično loše, najblaže rečeno. Stječe se dojam da ga je Rijeka pregazila s „pola gasa“. Hajduk je imao tek tri udarca prema vratima domaćina, dva u okvir, i to sve u prvom dijelu utakmice. Od toga još više može zabrinuti trenere Hajduka mlaka, beskrvna, neagresivna igra njihove momčadi. Ako smo dobro zapisali, Hajduk je napravio tek četiri pokušaja u prvom poluvremenu, kada se zapravo prelomila utakmica, a sveukupno 11.

Rijeka je imala 15 udaraca, od toga devet u okvir vrata, a napravila je i 18 prekršaja. Budući da su domaćini znatno kvalitetniji, njima je odgovarala takva utakmica, praktički bez snažnijih duela i startova… Hajduk je ostao bez kvalitete, ali i srca što ga je oduvijek krasilo.

Reja je cijelu utakmicu nešto zapisivao u svoj notes, ne znamo je li zamijetio materijal od kojeg bi se mogao „izmijesiti kvalitetno tijesto“. Ako jeste, za to će trebati puno vremena, a Hajduk nema ni vremena ni sredstava da čeka stvaranje igre i igrača, jer, realno, teško je povjerovati da će rasprodaja „obiteljskog srebra“ stati u dogledno vrijeme.

Ako ipak hoće, to je dobra vijest, ali to ćemo tek vidjeti, vrijeme će pokazati. Je li Marin Brnić nešto obećao Reji, osim iznosa godišnje plaće, i hoće li mu Talijan povjerovati na riječ, u ovom trenutku još uvijek se ne zna, ali neće se još dugo čekati konačni Rejin odgovor. Već je dovoljno dugo odugovlačio, još nekoliko dana bilo bi previše, čini se da bi morao odlučiti najdalje do četvrtka.

Kako god, jasno je da je ovakva igra Hajduka posljedica odljeva najkvalitetnijih igrača i kompletne situacije u klubu, ponajviše financijske. Još jednom se pokazalo da Hajduk u ovom trenutku ne može ozbiljnije konkurirati Rijeci i Dinamu. Ključno je, međutim, pitanje kada će moći?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider