Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivna sezona

Red Bull Salzburg prvak Austrije: Ćaleta-Car zabio za preokret u derbiju!

Nisu uspjeli izboriti finale Europske lige, ali jesu produžiti dominacijiu u Austriji.

Slavlje Dabbura i Ćalete-Cara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Peti uzastopni i ukupno 12. naslov prvaka Austrije osigurao je Red Bull Salzburg pobjedom od 4:1 protiv Sturma u susretu 33. kola tamošnje Tipico Bundeslige. Tri kola prije kraja momčad iz Salzburga odjurila je Sturmu na nedostižnih 14 bodova prednosti.

Gosti iz Graza poveli su u 40. minuti kada je strijelac bio Peter Žulj, 25-godišnji veznjak koji je rođen u Welsu, a porijeklom je Hrvat.

Nije Sturm uspio sačuvati to vodstvo do poluvremena, u trećoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Koreanac Hee-Chan Hwang.

Pogodak za preokret postigao je naš Duje Ćaleta-Car u 54. minuti kada je ostao pred suparničkim vratima nakon jednog prekida i bio najbrži na odbijancu poslije obrane Sturmova vratara.

Do kraja utakmice Jerome Onguene i Munas Dabbur su zapečatili trijumf Red Bulla i slavlje pred 14.912 gledatelja moglo je započeti.

Red Bull je tako naslovom prvaka okrunio fantastičnu sezonu u kojoj je dogurao do polufinala Europske lige gdje je ispao u produžetku od Marseillea. Veliki obol dao je i Ćaleta-Car koji je upisao čak 51 nastup u svim natjecanjima, postigavši dva pogotka i upisavši tri asistencije.

U srijedu imaju priliku osvojiti dvostruku krunu jer upravo protiv Sturma igraju finale Kupa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider