Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stopama Modrića i Balea?

Bit će trilogija serijala "Real Madrid 'krade' Tottenhamu najboljeg igrača"

Engleski napadač Harry Kane (21) nedavno je produljio suradnju s Tottenhamom do ljeta 2020. godine, a sada je, sudeći prema britanskim napisima, jasno i zašto ga je predsjednik Daniel Levy 'privezao' za klub...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid, aktualni prvak Europe, imao je svoje skaute na posljednje tri utakmice Tottenhama kako bi što bolje snimio sjajnog 21-godišnjeg napadača Kanea. Mladi engleski reprezentativac postigao je četiri pogotka na posljednje dvije utakmice, a minule je subote samostalno riješio ljutiti sjevernolondonski derbi s Arsenalom (2:1, dva pogotka Kanea).

Levy je svjestan činjenice da su Realovci u lovu na njegovo otkriće sezone, koji je od 2009. godine pa dosada bio na kaljenju po nižerazrednim klubovima. Stoga je odlučio ponuditi mu dugogodišnji ugovor, kako bi ga nastojao što dulje zadržati na White Hart Laneu. Na veliku žalost svih zainteresiranih klubova u Engleskoj ne postoji opcija otkupne klauzule, tako da će morati direktno pregovarati s Levyjem oko otkupne cijene, a svim poznavateljima transfera dobro je poznato koliko je to teško.

Svi se jako dobro sjećaju saga na relaciji Tottenham - Real Madrid kada su u pitanju bili Luka Modrić i Gareth Bale. Modrić je čak bio bojkotirao treninge Spursa kako bi prisilio Levyja da ga proda u Kraljevski klub, dok je u slučaju Balea stvar išla za nijansu lakše.

Real Madrid osim Karima Benzeme nema pravog napadača, odnosno golgetera. Jese Rodriguez je više krilni napadač, dok Javier Hernandez Chicharito nije dugoročno riješenje za Real.

Gotovo je sigurno da će Real Madrid predstojećeg ljeta tražiti nekog napadača, jer mnogi smatraju da Benzema nije kalibar za naisturenijeg topnika Kraljevskog kluba. Kaneu je tek 21 godina i u njegovoj igri ima još jako puno prostora za napredak.

Real je u zimskom prijelaznom roku doveo Brazilca Lucasa Silvu i norveško čudo od djeteta Martina Odegaarda, prema čemu se jasno vidi da se priprema za vrijeme nakon Cristiana Ronalda, Luke Modrića, Karima Benzeme itd... Kane je samo još jedan novi komadić slagalice koju spaja aktualni prvak Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider