Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ikerovo proročanstvo

Realovac žestoko opleo po Barceloni: Messi je najveći provokator!

Bivši vratar Real Madrida Jerzy Dudek izdao je autobiografiju u kojoj je žestoko opleo po Barceloni i njezinoj glavnoj vedeti Lionelu Messiu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dudek je napravio presjek cijele karijere, od početaka u Concordiji Knurow do slave koju je stekao nastupima za Feyenoord, Liverpool i Real.

FOTO Otkrijte što i tko stoji iza Messijeva trijumfalna preobražaja

Uz dio gdje opisuje osvajanje Lige prvaka s Liverpoolom možda je najzanimljiviji i najintrigantiji dio knjige onaj gdje se dotakao derbija između Reala i Barcelone i što se sve događa iza kulisa „el clasica“.
Dudek je branio u Realu, bolje rečeno bio je rezerva Ikeru Casillasu od 2007. do 2011. Poljski vratar tvrdi kako se Barcelona pod vodstvom Pepa Guardiole služila svi mogućima sredstvima pa i „prljavim igrama“ na travnjaku kako bi svladala Real.

Kaže da su Barcelonini igrači redovito provocirali i simulirali, a da je u svemu prednjačio Lionel Messi, najveća zvijezda „blagugrane“ i prema mnogima najbolji nogometaš današnjice.
„Messi je znao izreći Pepeu i Ramosu takve gadosti da to nikako niste mogli povezati s njegovim imidžem naoko mirnog i dobrog momka. Messi je kao i cijela Guardiolina Barcelona živio od provokacija“, tvrdi Dudek.

Poljak se osvrnuo i na to kako su igrači Reala doživljavali Messijeve i Guardioline provokacije:
„Mourinha je jako boljelo njihovo ponašanje. Mi smo ih previše poštovali, dok oni nas uopće nisu. Cijelo vrijeme su nas provocirali. Kada smo izgubili 5:0, htjeli su da mijenjamo dresove. Naravno da smo bili ljuti.“

Dudek je iznio i jendu zanimljivu anegdotu. Kada je Fernando Torres prešao u Chelsea, Iker Casillas je, kaže Dudek, prokomentirao: „Torres je najprecjenjeniji španjolski nogometaš ikad.“

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider