Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Realov stroj opet napada: Kada je Platini bio protiv Messija, nije im smetalo!

Utrka za Zlatnu loptu ulazi u posljednju fazu, ostala su samo trojica kandidata – Manuel Neuer, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medijska kampanja se zahuktava. Real Madrid koristi sličnu taktiku kao i prošle godine kada je iz svih oružja napao predsjednika FIFA-e Seppa Blattera zbog „zezancije“ na račun Cristiana Ronalda i otvorenog priznanja da više preferira Lionela Messija.

VIDEO Nova pobjeda Reala nad Barcom: Veliki talent odabrao Madrid

VIDEO Ostala su samo trojica: Tri igrača i tri najbolja gola u 2014.!

Florentino Perez prošle je godine učinio baš sve kako bi udovoljio svojoj najvećoj zvijezdi. Bilo je to doba kada su vladale trzavice na relaciji Ronaldo – Perez i neizvjesnost hoće li Ronaldo potpisati novi ugovor s Realom. Ronaldo je bio nezadovoljan potporom kluba i suigrača, jedan od njegovih uvjeta bio je taj da Real čvršće stane iza njega u borbama za individualne trofeje. Perez mu je obećao snažna vjetar u leđa i ispunio je obećanje, svom je snagom pokrenuo Realov medijski stroj pa se Ronaldo u kratkom roku od tek trećeg kandidata, bio je iza Messija i Francka Riberya, prometno u najvećeg favorita i na kraju je osvojio prestižnu titulu.

Blatter se povukao u „mišju rupu“ nakon kanonade sa Santiago Bernabeua, i ne samo da se povukao nego je FIFA neobjašnjivo pomaknula krajnji rok glasanja, a sve kako bi se Ronaldu dala šansa da podeblja svoje izglede u dvoboju sa Švedskom u doigravanju za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Real napao Platinija

„Kraljevi“ su po oprobanom receptu ovoga puta u sličnom tonu napali Michela Platinija, predsjednika UEFA-e koji je izjavio kako bi Zlatnu loptu trebao osvojiti netko od njemačkih reprezentativaca, iz jednostavnog razloga što je Njemačka osvojila titulu prvaka svijeta.

Zanimljivo da Madrižanima nije smetalo da Platini izrazi svoje mišljenje 2010. nakon Mundijala u Južnoafričkoj Republici. Francuz je tada rekao kako bi Zlatna lopta trebala u ruke nekom španjolskom igraču, a ne Messiju. Tada javno izneseno mišljenje predsjednika UEFA-e nije bilo problematično i nekorektno, tada su čelnici krovnih nogometnih organizacija imali pravo na svoje mišljenje, a sada ga odjednom nemaju!? A zašto ga ne bi imali, povijest pokazuje, na primjeru 2010. i 2013., da time nikome nisu dali „poguranac“. Glasači su izabrali svoje favorite bez obzira na njihove mišljenje.

Ronaldo je bez sumnje legitimni kandidat za Zlatnu loptu, ako obrani titulu neće biti nezasluženo, upravo suprotno, ali prilično licemjerno zvuče primjedbe nekih madridskih medija koji tvrde da Messi ne bi trebao biti u ozbiljnoj konkurenciji jer prošle sezone nije ništa osvojio. Nije ni Ronaldo pretprošle pa je ipak slavio, a prvak Europe i Njemačke ostao je kratkih rukava. Riberyju je ostala samo gorčina, Messi ionako nije zaslužio. 

Tko bi trebao osvojiti Zlatnu loptu za 2014.?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider