Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška odluka...

VIDEO Ostala su samo trojica: Tri igrača i tri najbolja gola u 2014.!

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Manuel Neuer trojica su preostalih kandidata za prestižnu FIFA-inu nagradu Ballon d'or (Zlatna lopta), koja će biti dodjeljena na početku 2015. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je danas otkrila Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) putem svoje službene internetske stranice. 

Cristiano Ronaldo je svoju nominaciju zaslužio činjenicom da je odveo Real Madrid do naslova u Ligi prvaka i španjolskom Kupu kralja. On je ujedno i 'branitelj naslova' iz prošle godine.

Lionel Messi se našao na popisu trojice nogometaša koji kandidiraju za tu nagradu, iako je dosta vremena bio ozlijeđen i nije osvojio nijedan trofej. Odličan nastup na Svjetskom prvenstvu s Argentinom (finale) ga je proguralo na takozvani 'shortlist'.

Manuel Neuer očekivani je finalist, jer je briljirao na vratima Bayern Münchena i reprezentacije Njemačke koja je osvojila naslov prvaka svijeta. S Bayernom je uzeo prvenstvo i kup, dok je u Ligi prvaka zaustavljen u polufinalu.

U konkurenciji za najbolju nogometašicu godine finale su izborile: Nadine Kessler, Marta, Abby Wambach.

Carlo Ancelotti, Joachim Löw i Diego Simeone kandidati su za najboljeg trenera 2014. godine.

Ancelotti je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka i španjolski Kup kralja, Löw je s Njemačkom osvojio naslov prvaka svijeta, dok je Simeone s Atletico Madridom uzeo španjolski naslov, te je bio sudionik finala Lige prvaka i Kupa kralja.

Za nagradu Ferenc Puškaš (najljepši pogodak) konkuriraju dvojica nogometaša i jedna nogometašica - Stephanie Roche (Irska). Dvojica nogometaša su James Rodriguez i Robin van Persie, a sva tri pogotka možete pogledati u nastavku.

Stephanie Roche

James Rodriguez

Robin van Persie

Osvajači nagrada bit će poznati 12. siječnja, kada će se u Zürichu održati tradicionalna gala večera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider