Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napetosti u Madridu

Real u grdnim problemima: Velika zvijezda postavila zahtjev koji je 'smrznuo' Pereza

Florentino Perez zatvara prijelazni rok i u isto vrijeme pregovara sa svojim najvećim zvijezdama oko produženja ugovora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Florentino Perez i Zinedine Zidane održali su tajni sastanak na temu – 48 sati do isteka ljetnog prijelaznog roka. Španjolski mediji pišu da se razgovaralo o mogućim kupovinama, ali i prodajama.

Spekulira se da Real pregovara s Borussijom Dortmund oko transfera Pierre-Emericka Aubameyanga, a Nijemci traže za svojeg napadača čak stotinu milijuna eura. S druge strane, Real pokušava pronaći kupce koji bi odriješili vreću za Jamesa Rodrigueza i Isca, ili za jednog od njih dvojice.

Florentino Perez zatvara prijelazni rok i u isto vrijeme pregovara sa svojim najvećim zvijezdama, Cristianom Ronaldom i Garethom Baleom, oko produženja ugovora.
Čini se da se situacija s Velšaninom zakomplicirala. Perez se našao s igračevim menadžerom Jonathanom Barnettom. Sastanak nije prošao kako je Perez očekivao. Barnett je pred predsjednika Reala postavio uvjete koji su "smrznuli" Pereza i doveli do „hladnog rata“ između dviju strana.

Naime, zatražio je astronomsko povećanje plaće za svojeg klijenta. Kako se već duže vrijeme spekulira da će po novom ugovoru Ronaldo imati plaću od oko 22 milijuna eura neto godišnje, Barnett je za Balea zatražio barem 17 milijuna eura.

Barnettova računica je jasna: ako je Balea druga zvijezda momčadi, i ako već mora na pristati na takav tretman, jer smatra da bi trebao biti makar ravnopravan Ronaldu, traži plaću u rangu svojeg statusa. Bale jednostavno ne želi biti i po tretmanu i po plaći daleko iza Ronalda.

Čini se logičnim, no ti zahtjevi otvaraju Pandorinu kutiju. Primjerice, kapetan Sergio Ramos ima nešto manje od deset milijuna, a Toni Kroos oko osam milijuna eura. Podsjećamo da je Perez nakon dugotrajnog natezanja i obostranog „podmetanja nogu“, što je umalo rezultiralo odlaskom kapetana, jedva pristao povećati Ramosu plaću na oko 10 milijuna.

Perez za sada nije pristao, ali svjestan je da iza ćoška zapeti kao puške čekaju manchesterski i pariški milijarderi, koji bi rado vidjeli Velšanina u svojim momčadima i spremni su mu ponuditi „brda i doline“. Kako će se ova priča završiti, tek će se vidjeti, ali jasno je da se otvara novo poglavlje napetosti na „kraljevskom dvoru“.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider