Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Visoke tenzije u Madridu

Ovo je 'čudesno': Evo što ljubomorni Ronaldo traži od Pereza, a što Real nudi Modriću

Real Madrid radi na produženju ugovora s Cristianom Ronaldom, Garethom Baleom i Lukom Modrićem.

Prijelazni rok opasno se primiče kraju, a Real Madrid još nikoga nije doveo, ako ne računamo povratak Alvara Morate iz Juventusa. Ništa još nije definitivno, ali čini se da će Real teško realizirati transfer Davida Alabe. Da bi doveo Alabu, Real morao nekoga prodati, a situacija s James Rodriguezom nije obećavajuća. Za sada nema na vidiku izdašnih kupaca koji bi bili spremni iskrcati barem 60 milijuna eura za Kolumbijca, a Florentino Perez ga za manje ne želi prodati.

Ubitačan odgovor Barci: Real dobio novu zvijezdu, Zidane poslao poruku Kovačiću

Perez je za Jamesa iskrcao 80 milijuna i kada bi ga prodao za upola manju cijenu praktički bi priznao da je to bila velika pogreška. Talijanski mediji ponovno su se raspisali o obnovljenom interesu Juventusa i Milana za Isca, no španjolski mediji pišu kako ga Real ipak ne namjerava prodati.

Predsjednik Reala uvijek je u stanju iznenaditi u posljednji trenutak i povući neke iznenađujući potez, no čini se da ovaj put neće posezati za svojim poznatim trikovima u posljednjim danima ili satima prijelaznog roka.
Zinedine Zidane ionako ima na raspolaganju fantastičan roster i Perez nema potrebu dovoditi samo da se dovede, ponajprije iz marketinški načina, kako je to bilo proteklih godina i desetljeća, što je sve skupa dokaz promjene kupoprodajne politike na Santiago Bernabeuu.

Real produžuje ugovore s Ronaldom, Baleom i Modrićem

Otkada je Marco Asensio lansiran u zvjezdanu orbitu, Perez ima još manje razloga nasilu tražiti nova pojačanja, jer već sada je gužva u svlačionici prilično velika. Kada već nikoga nije doveo i razbuktao maštu Realove vojske navijača, Perez mora ostaviti dojam da radi nešto konkretno.

Stoga je Realov PR stroj izbacio priču kako Perez danonoćno radi na produživanju ugovora s najvećim zvijezdama kluba. U madridskim medijima ovih dana glavna je tema su pregovori s Garethom Baleom i Cristianom Ronaldom, a spominje se i Luka Modrić. Hrvatskom veznjaku ugovor istječe 2018., a Perez mu nudi ugovor do 2021.

Madriđanima nimalo ne smeta podatak da će Modrić 9. rujna napuniti 31. godinu. Hrvat se u posljednje dvije-tri godine prometnuo u jednog od ključnih igrača Reala i ponajvećeg ljubimca navijača pa Perez nema dilemu treba li mu ponuditi novi ugovor, naravno pod boljim i izdašnijim uvjetima nego do sada.

No, glavne priče su ipak Bale i Ronaldo. Velšanin je zaključio prošlu sezonu u velikom stilu, opet je bio najbolji igrač Reala u finalu Lige prvaka i u potpunosti je zasjenio Ronalda, a sjajno je krenuo i u novu sezonu postigavši odvevši Real s dva gola do pobjede na uvijek teškom gostovanju u San Sebastianu.

Ronaldo traži kopiju Baleova ugovora

Bale je opasno ugrozio Ronaldov status najveće zvijezde i najboljeg igrača Reala pa navodno želi da se tako i tretira u novom ugovoru. Međutim, nadaleko je znano koliko je Ronaldo tašt i sujetan, tako da je prilično je jasno da će između njih dvojice doći do zatezanja odnosa. Tenzije su i prije bile visoke, a od ove sezone mogle bi se pretvoriti u eksploziju.
Ronaldo navodno jako golica kakav će dogovor sklopiti Perez i Bale.

Neki španjolski mediji pišu kako je navodno ovlastio svojeg moćnog menadžera Jorgea Mendesa da prati situaciju i ispita kakav će ugovor Bale potpisati, s obzirom da Madridom kruže glasine kako će mu Perez udvostručiti primanja, što znači da bi se trebao opasno približiti pa možda i prestići Ronalda.

Portugalac želi i dalje ostati najbolje plaćeni nogometaš Reala, a jedini način da u to bude siguran jest taj da ima u rukama kopiju Baleova ugovora. To je navodno jedan od Ronaldovih zahtjeva prema Perezu u pregovorima oko novog ugovora.

S obzirom da je poznato kako je Bale Perezov ljubimac te otkada je procurila informacija da je Velšanin zapravo najskuplji igrač Reala u povijesti, Ronaldo očito ne vjeruje Perezu na riječ i želi imati čvrste dokaze u rukama. Ronaldo bi trebao produžiti ugovor u formatu 2 + 1 godina, te s dostatnim povećanjem plaće da prestigne Lionela Messija i bude najplaćeniji nogometaš svijeta.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider