Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šest posto Globusa

Real 'tuče' Barcu: Znate li gdje ima najviše navijača? Iznenadit ćete se!

Real Madrid najpopularniji je sportski klub na svijetu na društvenim mrežama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je pretekao Barcelonu koja je donedavno zauzimala prvo mjesto, no ostaje sporno koliko Madriđani imaju točno pratitelja. U nedavnoj analizi engleskih medija Real ima tek nekoliko desetaka tisuća pratitelja na Facebooku i Twitteru (između 96 i 97 milijuna), no Madriđani tvrde da su naručili istraživanje koje pokazuje kako na svim postojećim društvenim mrežama imaju čak 173 milijuna pratitelja, 56 milijuna više od Barcelone.

Legenda Reala i trenutačni direktor institucionalnih odnosa u madridskom klubu, Emilio Butragueno, tvrdi da prema rezultatima istraživanja Real Madrida ima 450 milijuna navijača diljem svijeta. To znači da za Real navija oko 6 posto ukupne svjetske populacije. „Kraljevski klub“ ima svoje klubove navijača u 186 od ukupno 193 zemlje priznate od strane UN-a.

Real je oduvijek jedan od najpopularnijih klubova na svijetu, no svoj je utjecaj posebice proširio otkada su se pojavile društvene mreže i općenito internet. Možda će vas iznenaditi, ali najviše ulaza na svoj službeni web portal Real ima iz SAD-a. Na drugom i trećem mjestu su Kolumbija i Meksiko. To se tumači kao posljedica Realove kupovine Jamesa Rodrigueza i Hernandeza Chicharita. Potom slijede Indonezija i Indija, gdje se nogomet ubrzano ratvija i predviđa se da će uskoro postati jedno od najvećih tržišta. Real najviše pratitelja na društvenim mrežama ima u Indoneziji, Kolumbiji i Meksiku. Samo na Facebooku Real iz Indonezije prati osam milijuna ljudi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider