Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tajni sastanak u Zürichu

Real sprema transfer stoljeća: 350 mil. eura za jednog igrača

Emisari Real Madrida navodno su se sastali u Zürichu s Neymarovim ocem i pregovarali o mogućem transferu...

Već smo u nekoliko navrata pisali kako se u španjolskom medijima i nogometnim forumima tjednima pa i mjesecima spekulira kako Real Madrid kreće po zvijezdu Barcelona Neymara. Je li istina da Florentino Perez želi Neymara? retoričko pitanje postavlja madridska Marca i podsjeća na najnoviju informaciju koja je otkrivena u emisiji „Al Primer Toque“ Onda Cero.

Navodno su se na nedavnoj gala priredbi i dodjeli Zlatne lopte u Zürichu emisari Reala u društvu klupskih odvjetnika u tajnosti sastali s Neymarovim ocem i njegovim suradnicima. Ovu je informaciju u međuvremenu demantirao Neymarov otac, ali ostaje sumnja s obzirom na neke njegove ranije izjave i sumnjive poslove u transferu njegova sina iz Santosa u Barcelonu. Onda Cero ističe da je iz krugova bliskih Realu dobio priznanje da Madriđani ozbiljno žele dovesti brazilsku superzvijezdu.  

Spekulacije o interesu Reala počele su još prošlog ljeta kada je Neymarov otac javno poručio kako bi njegov sin mogao napustiti Barcelonu ako im španjolske porezne vlasti ne budu dale da normalno rade. Novi val glasina razbuktao se nakon prilično simptomatične izjave Neymara četiri dana prije Nove godine, a u kontekstu konstantno prolongiranih pregovora oko produženja ugovora s Barcelonom.

Usprkos stalnim najavama s Camp Noua da će ugovor uskoro biti zaključen, Neymar i Barcelona nikako da nađu zajednički jezik, pregovori su se otegli i još nije poznato kada će i hoće li biti zaključeni. Neymar je u nekoliko navrata kazao kako je optimističan u tom pogledu, no na izravno pitanje postoji li ipak mogućnost da napusti Barcelonu, Brazilac je odgovorio:

„Ne znam, život je dugačak...“

U međuvremenu se Neymar suoči s novim problemima. Sudac Jose de la Mata prihvatio je tužiteljev zahtjev i pozvao Neymara da se zajedno sa svojim ocem te bivšim i sadašnjim predsjednicima Barcelone i Santosa početkom veljače pojavi na svjedočenju.

Neymar želi u platni razred Messijem

Neymarovi su zajedno s čelnicima Barcelone optuženi za korupciju i sudjelovanje u poreznoj prijevari prilikom transfera iz Santosa u Barcelonu prije dvije godine. Real temelji svoj optimizam upravo na tom podatku i činjenici da je Barcelona u financijskim problemima te posljedično logičnoj pretpostavci da teško može udovoljiti Neymarovim apetitima, koji su poprilično narasli nakon što je „eksplodirao“ u prvom dijelu sezone i pokazao da može zamijeniti najveću zvijezdu kluba Lionela Messija i voditi Barcelonu ka trofejima.

Neymar želi ulazak u platni razred s Lionelom Messijom, koji prema podacima Marce godišnje zarađuje 22.5 milijuna eura neto, što Barcelonu u bruto iznosu stoji 50 milijuna eura godišnje. Marca spekulira da Neymarova trenutačna plaća iznosi 10.5 milijuna eura, ali treba znati da je Brazilac dobio različite bonuse, pretpostavlja se čak 40 milijuna eura kod prelaska iz Santosa u Barcelona, što je i jedan od razloga sudskog spora.

Barcelona je prikazala da je transfer stajao 57.1 milijuna eura, a u biti je bliže istini da ju je Neymar stajao preko 80 milijuna, a čini se da će je s plaćenim kaznama za utaju poreza ta cifra skočiti na stotinu milijuna.
Sandro Rosell je pomoću financijskih kombinacija i inženjeringa preoteo Neymara Florentinu Perez, a ovaj to očito nije zaboravio. Taj poraz kopka ga već dvije godine. Real je bio na korak od potpisivanja ugovora s Neymarom, Brazilac je već prošao liječnički pregled, a onda je uletjela Barcelona i na opisani način ga preotela ljutitom suparniku.

Ako Neymar dođe, Ronaldo odlazi

Perez želi uzvratiti udarac, osveta je najslađa kada se servira hladna. Iako nikada ništa nije dokazano, u Kataloniji su mnogi uvjereni da upravo Real i Perez stoje iza sudskog progona čelnika Barcelone i Neymarovih. Prema toj teoriji Perezov plan je da uvjeri Neymara kako mu jedino Real može pomoći, jer je u španjolskim političkim krugovima mnogo utjecajniji nego Barcelona.

Međutim, taj eventualni transfer Real bi skupo stajao. Ako se dogodi, bit će oboreni svi rekordi. Odštetna klauzula iznosi 190 milijuna eura, a Neymar traži plaću oko 18-19 milijuna eura neto godišnje. Za ilustraciju, u Realu samo Ronaldo ima veću plaću, navodno oko 21 milijun eura. U prijevodu to znači da će ostale zvijezde pokucati na predsjednička vrata. Već se spekulira da Bale kreće u pregovore oko produženje ugovora i povećanje plaće koja sada iznosi oko 10 milijuna eura godišnje.

Sve skupa znači da će Perez morati prodati jednu od velikih zvijezda. Ako uspije posao s Neymarom, mnogi su uvjereni da će Cristiano Ronaldo put Engleske ili Francuske. Zarađeni novac od Ronalda uložit će u transfer Neymara i još će morati nadodati pedesetak milijuna, jer teško da će za Ronalda dobiti više od 120-130 milijuna eura. Kad se zbroji odšteta i Neymarova četverogodišnja plaća u bruto iznosu, Brazilac će stajati Real oko 350 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider