Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trofeo Bernabeu

Realu trofej, asistencija Modrića, majstorija Marcela, smiješni promašaj Ronalda

Nogometaši Real Madrida pobjednici su tradicionalnog 'turnira' Trofeo Bernabeu nakon što su s 2:1 slavili protiv Galatasaraya...

Real je pred domaćin navijačima upisao tijesnu pobjedu protiv turske momčadi, uz asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Modrića. Igrala se 17. minuta kada je Real izborio korner s desne strane svog napada. Modrić je ubacio, najviši u skoku bio je Nacho, koji je glavom idealno proslijedio loptu u suprotne rašlje.

Na idući pogodak čekalo se do 52. minute, a tada su gosti poravnali na 1:1. Iako je bio okružen s nekoliko igrača Reala, Wesley Sneijder pronašao je prostora za udarac i s ruba kaznenog prostora matirao Keylora Navasa.

Prethodno tome Real je imao zicera, koji je s 11 metara Cristiano Ronaldo poslao otprilike dva metra preko vratiju Galatasaraya. Čini se da portugalska zvijezda još uvijek nije namjestila svoje 'nišanske sprave'.

Real je nakon toga nastavio pritiskati goste, a to mu se isplatilo u 81. minuti kada je Marcelo postigao sjajan pogodak. Kao lijevi bek najprije je prošao kroz dvojicu braniča i ušao u kazneni prostor, potom je 'zarolao' loptu u stranu i izbacio posljednjeg čuvara, te ju mirno poslao u nebranjeni dio vratiju.

Real Madrid je po 25. put, 10. put uzastopno, osvojio naslov pobjednika Trofeo Bernabeu.

Trener Reala Rafa Benitez postavio je svoju standardnu taktiku 4-2-3-1, u kojoj su Modrić i Toni Kroos igrali zadnja dva vezna. Polušpicu i krilne pozicije pokrivali su Cristiano Ronaldo, Isco i Gareth Bale, dok je jedini istureni napadač bio Jese Rodriguez. Tek je kasnije u igru umjesto Jesea gurnuo Jamesa Rodrigueza.

Za pet dana kreće nova sezone Primere, a Real Madrid ju otvara gostovanjem kod novog prvoligaša sporting Gijona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX