Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatrena zima

Zidane plaši Bilića, Perezova "crna lista" : Evo koga Real želi dovesti, a koga prodati

U Realu intenzivno razmišljaju o zimskim pojačanjima i igračima koje bi mogli prodati...

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez dao je odriješene ruke Zinedine Zidaneu da u zimskom prijelaznom roku pronađe adekvatno pojačanje za „kraljevski klub“, spekuliraju španjolski mediji.

Navijači su svoje rekli: "Modrić i Kovačić u tandemu protiv Atletica i Barce"

Navodno su na Santiago Bernabeu stigle informacije kako postoji dobra šansa da FIFA-ine sankcije budu prolongirane do sljedećeg ljeta, što znači da će Real moći registrirati nove igrače na zimu. Real se žalio Međunarodnom sportskom arbitražnom sudu i čini se da će žalba djelomično uroditi plodom.

Zidane se odmah dao na posao i navodno je u prvi plan stavio svojeg sunarodnjaka Dimitri Payeta, veznjak West Hama i francuske reprezentacije. Zidane simpatizira Payeta, sviđa mu se njegov stil i smatra da bi dobro došao Realu.

Real želi Payeta

Real u posljednje vrijeme ima velikih problema s ozljedama veznih igrača; nakon Casemira i Luke Modrića, ozlijedio se i Toni Kroos, koji će izbivati s terena mjesec i pol dana, a kako stvari stoje mogu se očekivati i daljnji problemi, pa je stoga dosta logično što u Realu razmišljaju o pojačanjima u srednjem redu.

Payet je bio ugodno otkriće prošle sezone u Premierligi, dobrim dijelom je za to zaslužan hrvatski menadžer Slaven Bilić, koji ga je prepoznao i dobro iskoristio njegove potencijale. Payet na temelju igara u West Hamu izborio i mjesto u momčadi francuske reprezentacije, gdje je postao jedan od nositelja igre. Prilično je polivalentan igrač, iskoristiv je na više pozicije i kao takav je iznimno zanimljiv Zidaneu.

Perez sastavio "crnu listu"

Kako je Payet na radaru Chelseaja, PSG-a Tottenhama, neće ga biti lako dovesti, ako ga West Ham uopće bude htio pustiti. Ako West Ham do zime popravi bodovni saldo i ako stigne adekvatna ponuda, sve je moguće. Uglavnom, glavobolje za Bilića, jer kada stigne ponuda Reala, teško je zadržati igrača kojeg "kraljevski klub" traži. U Realu se razmišlja i o drugim pozicijama i eventualnim pojačanjima, ali prije no što se Madriđani odluče na neke kupovine, moraju raskrstiti koga bi eventualno prodali.

Nakon što je riješio pitanje s glavnim zvijezdama i produžio ugovore s Cristianom Ronaldom, Garethom Baleom, Tonijem Kroosim i Lukom Modrićem, Perez je navodno sastavio internu „crnu listu“. Prema spekulacijama španjolskih medija u prvom ešalonu igrača koji bi mogli napustiti Real su: Raphael Varane, Keylor Navas, Isco Alarcon, Fabio Coentrao i Karim Benzema. Naravno, ako ponude budu odgovarajuće.

Perez bi se rado riješio i Jamesa Rodrigueza, ali ne želi ga prodati značajno ispod cijene za koju ga je doveo, jer bi time priznao osobnu kapitulaciju. Navodno je Manchester United zainteresiran, ali ne želi platiti za Kolumbijca više od 45 milijuna eura, što je za 35 milijuna manje od svote koju je Real izbrojao Monacu.

Perez ne zna ni što bi se Nachom, djetetom Reala i miljenikom navijača. Nacho želi ostati, ali procjena je da nema kvalitetu za Realu. Kako god, puno toga moglo bi se rasplesti već na zimu. Ako FIFA-ine sankcije ne budu prolongirane, strategija Reala će se zacijelo promijeniti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider