Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smiješno objašnjenje

Kakav gaf: Real zbog sulude odluke propustio 'Novog Makelelea'!

Umjesto u Kraljevskom klubu, danas je jedan od najboljih defenzivnih veznih na Otoku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom pretraživanja francuskog nogometnog tržišta skauti Real Madrida ukazali su čelnicima kluba na jedno ime koje danas više nije tako anonimno.

N'Golo Kante, odlični je zadnji vezni hita sezone Leicestera koji grabi prema naslovu prvaka u Premierligi.

Kante ima 25 godina, a u redovima Lisica izvrsno se nadopunjuje s Dannyjem Drinkwaterom te zajedno čine tandem defenzivnih veznih koji ima izuzetno bitnu ulogu u ovosezonskim rezultatima.

Zbog svojih igračkih karakteristika engleski i francuski mediji već su ga prozvali 'Novi Makelele' usporedivši ga s bivšim francuskim reprezentativcem koji je u prvom mandatu Florentina Pereza u Realu bio neumorni trkač i radilica koja je čuvala leđa Zidaneu, Figu i ostalim Los Galacticosima čiji je pad počeo Makeleleovim transferom u Chelsea u ljeto 2003.

Real je bio vrlo blizu da mu se ponovno dogodi Makelele. Naime, španjolski El Pais u nedjeljnom izdanju donosi kako su skauti Kraljevskog kluba zapazili Kantea prije više od dvije godine, dok je igrao za Caen.

Perez traži isključivo zvijezde, a Kante to nije

U realizaciju transfera ipak se nije išlo, a obrazloženje je bilo kako "Kante nije nogometaš top klase".

Španjolci pišu kako je to u prijevodu trebalo značiti: "Nije dovoljno poznat i kao takav nam ne treba."

Nije prvi put da u Perezovoj eri Real inzistira na dovođenju isključivo onih igrača koji su procijenjeni kao zvijezde i čiji bi učinak, osim na travnjaku, bio vidljiv i na marketinškom polju.

Takva politika već im se obila o glavu s Claudeom Makeleleom, a sada bi mogla i s njegovim nasljednikom. N'Gola Kantea je Leicester prošlog ljeta kupio za devet milijuna eura. Njegov doprinos je već sad golem, a budu li ga prodavali zarada će biti višestruka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider