Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gazda zna

Real Madrid neće u šoping, jer kazne FIFA-e ove godine neće ni biti

Florentino Perez je javno izrekao ono što su mnogi pretpostavljali, panike u Realu – nema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je netko i sumnjao, sada je dobio potvrdu. Real Madrid neće paničariti zbog nedavne kazne FIFA-e. Neće biti paničnog šopinga tjedan dana prije isteka prijelaznog roka, jer za to nema ni potrebe. Kazna o zabrani registriranja novih igrača prolongirat će se na zimski i ljetni prijelazni rok 2017. godine.

Podsjetimo, GOL.hr je o tome pisao odmah nakon iznenađujuće vijesti o kaznama madridskim velikanima. Slična je situacija bila u slučaju Barcelone.

''Boli nas kazna FIFA-e. Uvjereni smo da nismo ništa loše napravili. Za nas su djeca u takvim slučajevima uvijek bila prioritet. Ove zime nećemo kupovati. Imamo najbolje igrače i najboljeg trenera'', rekao je Florentino Perez za France Football.

Kazna tek od 2017.

A to znači kako Real već ima čvrste indicije kako će izvršenje kazne biti odgođeno. Žalba Disciplinskoj komisiji je predana, a ishod bi se trebao znati najkasnije sredinom ožujka. No, onda tek slijedi nova žalba, ona Sportskom arbitražnom sudu koji sigurno odluku neće donijeti do 1. srpnja. Znaju to u Madridu i pripremaju udar na tržište nogometaša tek na ljeto kada bi mogli pokrenuti pravu lavinu transfera diljem Europe.

Sjećamo se da je slično bilo u slučaju Barcelone koja je žalbama prolongirala istu kaznu i u međuvremenu dovela velik broj igrača poput Rakitića, Suareza, Ter Stegena, Brava, Mathieua i ostalih.

Slična kazna prijeti i bogatim engleskim klubovima poput Manchester Cityja, Chelseaja i Arsenala. Neki u Španjolskoj smatraju kako bi Real mogao pritisnuti FIFA-u da kazni i mnoge druge koji su pod sumnjom, a to bi dovelo do pobune euro bogataša nakon koje bi se možda od kazne oslobodili i Madriđani.

Tada bi pak poludjeli u Barceloni koja bi po tom scenariju jedina platila za grijehe koje su radili manje-više svi najveći klubovi. No, u tom su periodu na Camp Nou stigli svi mogući trofeji pa su se u Kataloniji možda već malo i 'ohladili'.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider