Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Benzema brine Zidanea

Real sprema mega transfer: 100 milijuna eura u zadnjim satima prijelaznog roka

Real Madrid ubrzanim tempom radi na jednom velikom transferu u finišu prijelaznog roka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjim satima prijelaznog roka Real bi ipak mogao realizirati jedan zvjezdani transfer. Španjolski mediji pišu da je na meti Madriđana Pierre-Emerick Aubameyang, brzonogi napadač Borussije Dortmund.

Aubameyang navodno čeka poziv Reala i spreman je prijeći na Santiago Bernabeu. Interes Reala za 27-godišnjim Gaboncem datira još od ožujka, tako da se ne radi o iznenadnom približavanju dvaju stranu. Aubameyang je već tada preko svojih posrednika poručio Madriđanima da mu je san zaigrati za Real. Zinedine Zidane je zabrinut zbog ozljede Karima Benzeme, koji ima kroničnih problema s kukovima, te želi pronaći adekvatnu alternativu, a na tržištu teško da ima bolje rješenje.

Aubameyang je privukao pažnju „kraljevskog kluba“ partija u prošloj sezoni, kada je u 39 utakmica postigao 49 golova. Sjajno je krenuo i novu sezonu sa dva pogotka protiv Mainza i poslao poruku Robertu Lewandowskom, koji je na otvaranju nove sezone Bundeslige zabio „hat-trick“ za Bayern.

„Utrka je tek počela“, kratkom rečenicom oglasio se na je jednoj od društvenih mreža.
Dakle, Real želi Aubameyanga, Aubameyang želi u Real, no bit će teško nagovoriti Borussiju da proda najboljeg napadača. Na Westfalenu nemaju problema s likvidnošću, ovog ljeta od prodaje igrača zaradili su 111 milijuna eura, ali su gotovo sav taj novac investirali u nova pojačanja.

Borussia je sastavila potentnu momčad s kojom je spremna napasti Bayern u Bundesligi i u isto vrijeme loviti zapažen rezultat u Ligi prvaka. Ako bi se na Westfalenu odlučili prodati Aubameyanga, umanjili bi ambicije na oba fronta, a još k tome pojačali izravnog konkurenta u Ligi prvaka. Također, navijači Borussije sigurno bi bili nezadovoljni, međutim, novac čini čudi, svatko ima svoju cijenu.

Dortmunđani su već u ožujku pustili priču da za Aubameyanga traže ni manje ni više nego stotinu milijuna eura. Gabonac u ugovoru nema ugrađenu odštetnu klauzulu tako da Borussia može nabijati cijenu.

Realov adut u rukavu je igračeva želja da prijeđe u njegove redove, no teško da Madriđani mogu drastično spustiti cijenu. Ako Real doista želi Aubameyanga, teško da ga u ovom trenutku može dobiti ispod 80 milijuna eura, a čak je i ta cifra prilično optimistična. Perez će morati duboko posegnuti u džep. To je već napravio nekoliko puta i ne bi bilo iznenađenje da napravi još jednom.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX