Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tu pada odluka

Povratak Modrića za najvažniji okršaj Reala: Evo zašto su i Madrid i Barca na nogama

Real s dvije utakmice manje (Valencia, Celta) drži čelnu poziciju u Primeri, ali odgovor na pitanje o prvaku mogao bi večeras pasti ...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon oporavka od lakše ozljede Luka Modrić vraća se u kadar Real Madrida za gostovanje kod Osasune u 22. kolu Primere.

VIDEO Ovo će se dugo pamtiti: Ronaldo pokazivao mišiće, Benzema zabio golčinu karijere

Još uvijek se ne zna pouzdano hoće li hrvatski veznjak krenuti od prve minute, ali čini se da bi se mogao naći u udarnom sastavu. Naime, Zinedine Zidane neće imati na raspolaganju Tonija Kroosa, koji odrađuje suspenziju zbog kumulativnih žutih kartona, a kako su Modrić i Kroos glavni vezni igrači Reala, možda bi bilo previše riskantno da krene bez ijednog od njih dvojice.

S druge strane, budući da je Modrić dva tjedna izbivao s terena zbog ozljede te da Real u srijedu očekuje okršaj s Napolijem u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ne bi bilo nelogično i da se Zidane odluči uvesti ga tek u drugom poluvremenu.

Kako god, nakon dugog vremena Zidane može računati na većinu igrača. Nedostaju mu samo spomenuti Kroos i oporavljenik Gareth Bale, a u kadar se osim Modrića vraćaju Dani Carvajal, Marcelo, Pepe i James Rodriguez.

El Sadar tradicionalno je nezgodno gostovanje za Real. Iako se službeno nalazi u Navari, mnogi Baski Pamplonu (na baskijskom Iruna) smatraju povijesnim središtem Baskije (Euskal Herria), pa je prilično jasno zašto Madriđane u tom gradu u pravilu dočekuje vruća atmosfera i neprijateljski raspoložena publika.

Osasuna loše stoji u tekućem prvenstvu, drži "fenjer" i još uvijek nije upisala nijednu pobjedu na svojem travnjaku ove sezone, ali treba znati da je Real pobijedio u Pamploni samo jednom u posljednjih šest gostovanja.

Zanimljiv je podatak da je Real u posljednjih deset sezona samo triput slavio u Pamploni, te je u sva tri navrata na kraju dolazio do naslova prvaka Španjolske. Radi se o sezonama 2006/07., 2007/08. i spomenuta sezona 2011/12., kada je Real konačno prekinuo trogodišnju dominaciju Barcelone i pod vodstvom Josea Mourinha vratio naslov u Madrid.

To je ujedno Realova posljednja titula prvaka pa ne čudi što je Madriđani ove sezone toliko žarko žele. Prema rečenom, nameće se zaključak kako za Real pobjeda u Pamploni, čini se, znači i naslov prvaka, a poraz ili remi novo slavlje Barcelone. Dovoljno da bi se shvatilo koliko je utakmica važna te zašto je i cijela Katalonija s nestrpljenjem čeka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider