Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kobni nijemci

Pred Realom je 'nemoguća misija': 29 godina nisu napravili takav podvig

Real Madrid nije očekivao da će u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka morati loviti takav zaostatak protiv Wolfsburga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pravo iznenađenje dogodilo se u srijedu navećer u Wolfsburgu gdje je istoimeni domaćin s 2:0 slavio protiv Real Madrida u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Dvama pogocima u prvih 25 minuta Nijemci su šokirali Real, koji se do kraja susreta nije uspio oporaviti. Štoviše, dobro je i prošao jer je Wolfsburg imao odličnu šansu i za 3:0.

Nitko se nije nadao ovakvom rezultatu nakon što je Real prošlog vikenda u Barceloni slavio s 2:1 u 'el clasicu'. Atmosfera u Realovoj svlačionici nakon te utakmice bila je sjajna, a nakon ovog poraza društvene mreže ismijale su cijelu situaciju.

Ako misli u polufinale Real će morati napraviti nešto što mu je posljednji put pošlo za rukom prije čak 29 godina, ako gledamo UEFA-ina kup natjecanja. U sezoni 1986/1987 Real je u Kupu prvaka (današnja Liga prvaka) izgubio prvu utakmicu na gostovanju u Beogradu kod Crvene zvezde, no onda je u uzvratu slavio s 2:0 i prošao zbog pogodaka u gostima. Manolo Sanchis i Emilio Butragueno su pogodili za prolaz Reala.

Sada im ni 2:0 neće biti dovoljno za prolaz, već tek za produžetak i eventualne jedanaesterce. Real mora zabiti najmanje tri pogotka za direktni prolaz u polufinale, a s obzirom kako igra Zidaneova momčad u Madridu otkako je on sjeo na klupu to uopće nije nemoguće.

Podsjetimo i na ne tako davni neuspjeli pokušaj prolaska u finale Lige prvaka. Real je sasvim neočekivano, također u Njemačkoj, poražen kod Borussije Dortmund s 4:1, a onda je u uzvratu slavio s nedostatnih 2:0.

Vratimo se na 1987. godinu i polufinale protiv Bayerna. Tada je Real također izgubio u Njemačkoj s 4:1, a potom slavio tek s 1:0 u Španjolskoj.

Uzvrat Real Madrida i Wolfsburga na Santiago Bernabeu igra se za samo pet dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider