Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Misterij oko najveće zvijezde

Real aktivirao alarm za uzbunu: Ronaldo i Modrić uplašili Madrižane!

Dok Lioneli Messi bere ovacije navijača na Camp Nouu i zadaje probleme klupskom vodstvu i treneru Barcelone, na drugoj strani „galaksije“ Cristiano Ronaldo zabrinuo je navijače Real Madrida i upalio alarm na Santiago Bernabeuu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico je u prvoj utakmici osmine Kupa kralja srušio Real Madrid, no u središtu zanimanja madridske javnosti bila je odluka Carla Ancelottija da Ronalda ostavi na klupi. Bilo je to veliko iznenađenje koje je malo tko mogao predvidjeti, nije to uspjelo čak ni obično dobro informiranim madridskim medijima koje mnoge nazivaju kućnim biltenima Real Madrida.

Real zadaje Barci 'smrtni udarac': 'Messijeva reinkarnacija' stiže u Madrid

Portugalac je odigrao tek posljednjih pola sata utakmice, a Ancelotti je nakon utakmice opravdao svoju odluku riječima da je Ronaldo bio umoran. Međutim, misterij time nije riješen, priča o iscrpljenosti najveće zvijezde Reala postala je upitna nakon što je Sergio Ramos izjavio kako Ronaldo fizički nije u najboljem stanju.
„Bio je to dogovor između Ronalda i trenera. Želio je malo usporiti i vidjeti kako će se osjećati“, kazao je Ramos koji nije spominjao riječ umor, čini se da je ciljao na nešto drugo.

Između redova može se zaključiti kako Ronaldo ponovno ima problema s ozljedom lijevog koljena. Radi se o ozljedi koju vuče još od početka prošle godine i koju, čini se, još uvijek nije sasvim sanirao. Iako je imao produženi ljetni odmor kako bi odmorio koljeno, nakon što je nezaliječen nastupio na Svjetskom prvenstvu, Ronaldo je početkom nove sezone opet imao problema, a čini se da su se bolovi ponovno vratili i da bi se mogli pogoršavati kako sezone bude odmicala.

Službenih izvješća nema, u Realu o toj temi šute kao zaliveni, drže u tajnosti sve što je vezano uz Ronaldovo zdravlje, no to nije ništa novo, ni prošle sezone nisu se oglašavali sve dok Portugalac u  nije sam otkrio kako mu koljeno zadaje probleme te da zbog toga nije u top formi.

Mogući novi problemi s koljenom poklopili su se mini krizom u koju je Real upao nakon dva uzastopna poraza od Valencije u prvenstvu i Atletica u Kupu kralja. Problemi nisu toliki da Ronaldo neće biti u prvoj postavi protiv Espanyola i Atletica u uzvratu, no situacija bi se mogla zakomplicirati u nastavku sezone. Lako bi se moglo dogoditi da Real u finišu sezone ponovno nema Ronalda u top izdanju, a kako se ni Luka Modrića neće tako skoro vratiti na travnjak, a pitanje je kada će doseći staru formu, ne treba puno pojašnjavati u kakve bi probleme Real mogao zapasti u ključnom trenutku, kada se bude odlučivalo o raspodjeli trofeja.

Real je prošle sezone izgubio utrku s Atleticom dobrim dijelom zbog toga što Ronaldo u posljednjih nekoliko kola nije bio sasvim fit, a imao je puno sreće u finalu Kupu kralja gdje se izvukao golom Ramosa praktički nekoliko sekundi prije posljednjeg sučevog zvižduka. Ronaldo je u tom finalu odigrao daleko ispod svoje razine. Iako će cinici reći da to nije ništa novo, odnosno da u finalima odnosno najvećim utakmicama često podbaci bio ozlijeđen ili ne, jasno je da je Real bez pravog Ronalda kao juha bez soli.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider