Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posebnim riječima o Hrvatima

Španjolski mediji: Opasna skupina, Hrvatska je najteži protivnik!

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Eura 2016. u Francuskoj zajedno s reprezentacijama Španjolske, Turske i Češke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Teška grupa za Španjolsku'', ističu najveće dnevne novine El País. ''Dostojanstveni nasljednici talenta i nestalnosti bivše Jugoslavije, Hrvati su se predstavili svijetu trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Sada se vraćaju u Francusku po nove pobjede, s nimalo manje nogometne kvalitete nego onda'', napominje taj list.

''Hrvatska je uspjela zasjesti u europsku nogometnu panoramu i od tada joj jedino preostaje rasti. Teško je očekivati da iskrsne druga generacija poput čudesne u kojoj su igrali Boban, Prosinečki i Šuker i koja je bila u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998., no oni koji su ih naslijedili nastavljaju njegovati isti talent i urođenu sposobnost natjecanja'', piše sportski dnevni list AS s naslovom ''Uvijek čvrsta Hrvatska pod vodstvom Rakitića i Modrića''.

''Aktualna momčad Rakitića, Modrića i Mandžukića ostavlja trag u natjecanjima u kojima nastupa. Nekoliko lošijih uzastopnih rezultata doveli su do smjene Kovača i dolaska Čačića bez učinjene štete. Srećom po Hrvate, došlo je do reakcije pa će se momčad opet vratiti u elite'', dodaje taj list.

Druge sportske novine, Marca, napominju ''Opasna grupa za Španjolsku''.

Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni piše: ''Jedina dobra stvar za Španjolsku je što otvara prvenstvo protiv Čeha. Španjolska će se zatim morati ogledati s Turskom Fatiha Terima čija je zvijezda Arda Turan (Barcelona). A onda protiv Hrvatske Ivana Rakitića, Luke Modrića, a možda i Alena Halilovića. To su dva protivnika kojih se treba čuvati''.

''Španjolska nije imala sreće'', pišu dnevne novine El Mundo. ''Hrvatska je najteži protivnik'', ističe državna televizija TVE.

Kako vam se čini skupina Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider