Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvoni alarm za uzbunu

Realovo dijete nakon kratke epizode u Portugalu stiže u Barcelonu

Posljednjeplasirani klub Primere angažirao je centarfora koji bi im trebao poboljšati realizaciju i pomoći im u žestokoj borbi za ostanak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći sastav portugalskog nogometnog prvenstva Benfica objavio je u četvrtak kako je prodao španjolskog napadača Raula de Tomasa (25) u Espanyol, trenutačno posljednji sastav španjolske Primere.

De Tomas je u Benficu stigao prije samo šest mjeseci, a portugalski je velikan za njega platio Real Madridu 20 milijuna eura. Isti će iznos Benfica sada dobiti od Espanyola uz mogućnost dodatne zarade od 20 posto od eventualnog sljedećeg transfera.

Iako je bio član Reala još od svoje 10. godine, De Tomas nikada nije zaigrao za prvu momčad Kraljevskog kluba, već je boravio na posudbama u Cordobi (2015./2016.), Valladolidu (2016./2017.) i Rayo Vallecanu (2017. – 2019.).

Prošle je sezone postigao 14 pogodaka za Rayo, što mu je donijelo transfer u Benficu, ali je u dosadašnjem tijeku sezone odigrao samo sedam prvenstvenih utakmica te se nije upisao u strijelce. Više je igrao u Kupu, Liga kupu i Ligi prvaka, i u tim je natjecanjima sakupio ukupno devet nastupa i tri pogotka.

Espanyolov lijek za neefikasnost?

U Espanyolu bi De Tomas trebao popraviti efikasnost momčadi jer u prvoj polovici sezone niti jedan igrač tog kluba nije postigao više od dva pogotka.

Espanyol jest zadnji na ljestvici, ali je prije nekoliko dana uspio senzacionalno osvojiti bod protiv gradskog rivala Barcelone koja je vodeća na ljestvici. Zahvaljujući tom pogotku Espanyola u završnici gradskog derbija, i trijumfu Reala u gostima kod Getafea, sada su Barca i Real ponovno poravnati na vrhu ljestvice.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider