Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tajni Joseov adut

"Rat" za odličnog Srbina: Dok Tottenham oklijeva, Mourinho i United dodali gas

Daleko je početak ljetnog prijelaznog roka, ali pravi poslovi već se sad polako pripremaju.

Sergej Milinković-Savić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nedjeljnim remijem na domaćem terenu s Atalantom (1:1) Lazio si je uvelike umanjio šansu da i prije posljednjeg kola, kada mu na Olimpico stiže Inter, osigura nastup u Ligi prvaka iduće sezone.

Sva je prilika da će taj međusobni sraz dati četvrtog talijanskog predstavnika za najcjenjenije klupsko natjecanje svijeta (ako pretpostavimo da će se Juventusu i Napoliju priključiti i Roma).

Osim bez Lige prvaka, Rimljani bi mogli ostati i bez Sergeja Milinkovića-Savića, sjajnog srpskog veznjaka koji je, pišu engleski mediji, na korak od prelaska u Manchester United.

Spursi bi za 113 milijuna eura i Milinkovića-Savića i Immobilea

Milinković-Savić nedavno je napunio 23 godine, a već drugu sezonu zaredom isprofilirao se kao ponajbolji igrač Lazija. Statistika (ove sezone 13 golova i devet asistencija) ne otkriva toliko njegov utjecaj i doprinos u igri Lazija gdje se oko tog centralnog veznjaka praktički sve vrti.

Proteklog tjedna Englezi su donijeli priču kako bi Tottenham htio i Milinkovića-Savića i Ciru Immobilea te da je za njih spreman ponuditi 100 milijuna funti, što je otprilike 113 milijuna eura.

Iznos je to koji bi Lazio, s obzirom na briljantna izdanja svojih glavnih vedeta (Immobile je s 29 golova trenutno prvi strijelac Serie A), vjerojatno odbio.

I dok službene ponude iz Londona nema, u tišini operaciju dovođenja Milinkovića-Savića pripremaju Jose Mourinho i Manchester United.

Kežman Mourinhov tajni adut

Karizmatični Portugalac iskoristio je činjenicu da je menadžer Milinkovića-Savića Mateja Kežman, nekadašnji srpski reprezentativac s kojim je Mourinho u dobrim odnosima još od vremena kada ga je, kao trener Chelseaja, doveo iz PSV-a.

Upravo je Kežman razlog zbog kojeg Mourinhov United drži pole-position u utrci za Milinkovića-Savića. Naravno, u cijeloj priči nije nevažno niti to što će Crveni vragovi zasigurno biti izdašniji prema Laziju nego što bi to bio Tottenham.

Špekulira se s odštetom od 80 milijuna funti (90 milijuna eura) za koju se očekuje da će biti prihvaćena od predsjednika i većinskog vlasnika Lazija Claudija Lotita.

Milinković-Savić trebao bi biti rješenje za vezni red Uniteda koji naljeto sigurno ostaje bez Michaela Carricka (odlazi u igračku mirovinu i postaje trener u Akademiji Uniteda), a vjerojatno i nezadovoljnog Marouanea Fellainija.

Jose Mourinho i Mateja Kežman (Foto: AFP) Jose Mourinho i Mateja Kežman (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider