Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kome titula?

Rasplet u ligama petice: Najveći upitnik stoji iznad Kovačevog Bayerna

Bundesliga je ostala jedina od svih Liga petice u kojoj će se prvak tražiti u posljednjem kolu. U svim ostalim ligama prvak je odavno poznat, no zanimljivosti ne nedostaje u utrci za Ligu prvaka ili borbi za ostanak.

Rasplet u ligama petice (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Od svih liga petice zastor je spušten samo u engleskoj Premierligi. Posljednje kolo odigrano je ove nedjelje, a naslov je obranio Manchester City.

Uz Građane, Englesku će u ligi prvaka predstavljati Liverpool, Chelsea i Tottenham. U Europsku ligu sljedeće sezone plasirali su se Arsenal - koji istina još može i do lige prvaka, osvoji li ovosezonsko izdanje Europske lige - te Manchester United. Posljednje mjesto čeka ili Wolverhampton ili Watford. Mnogo izglednije je da će to biti Wolvesi, jer Watfordu treba pobjeda nad Manchester Cityjem u finalu FA Cupa.

Što se putnika u drugu ligu tiče, to su Cardiff City, Fulham i Huddersfield.

Kome naslov u Bundesligi?

U njemačkoj Bundesligi subota daje odgovor na pitanje odlazi li naslov na Allianz Arenu ili Westfallen? Bayern u odlučujućih 90 minuta ulazi s dva boda više od dortmundske Borussije, a s obzirom na mnogo bolju gol razliku i bod protiv Eintrachta dovoljan je Kovačevoj momčadi za obranu titule.

Uz Bayern i Borussiju, u ligu prvaka sigurno će i RB Leipzig, a za posljednje mjesto bore se Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen i Eintracht. U najtežoj poziciji je Eintracht, a s obzirom na protivnika najboljima se čine Bayerove šanse.

Na dnu nema nikakvih dvojbi. Stuttgart će u play off za ostanak u ligi, a Hannover i Nürnberg sigurno ispadaju.

Tko će u Ligu prvaka iz Španjolske...

U Španjolskoj Primeri Barcelona je odavno osigurala obranu naslova, a Atletico i Real mjesta u Ligi prvaka.

Za četvrto mjesto među europskom elitom u posljednjem se kolu bore Valencia, Getafe i Sevilla. Šišmiši s Mestalle bolji su u međusobnim susretima s Getafeom, te im pobjeda kod rasterećenog Valladolida osigurava Ligu prvaka.

Što se borbe za ostanak tiče ona je praktično riješena. Rayo Vallecano i Huesca sigurni su putnici u drugu ligu, a 99 posto ispada i Girona. Naime, katalonska momčad u međusobnim susretima sa Celtom je izjendačena, pa će se u slučaju istog broja bodova gledati gol razlika. A, tu bi Girona trebala nadoknaditi čak 6 golova u odlučujućih 90 minuta u kojima igra s Alavesom, a Celta s otpisanim Rayo Vallecanom.

...a tko iz Italije?

U talijanskoj Serie A Juventus je osigurao osmi uzastopni naslov, a Napoli će sigurno u Ligu prvaka. Za preostala dva mjesta šestoro je kandidata, iako su šanse Torina i Lazija više simboličke.

Inter večeras igra s posljednje plasiranim Chievom i trebao bi u posljednja dva kola ući s bodom više od Atalante. Taj dvojac drži pole position, Milan i Roma vrebaju njihov kiks.

Na dnu Chievo i Frosinone su već ispali, a matematički još sedam klubova se može naći na 18. mjestu koje također znači oproštaj od Serie A. Iako, treba odmah reći da Empoliju treba pravo čudo da se spasi. Naime, igraju s Torinom i Interom, klubovima koji se bore za Europu. Igor Tudor s Udineseom igra sa SPAL-om i Cagliarijem i jako je blizu ostanka.

I za kraj, francuska liga. Paris Saint Germain odavno je novi - stari prvak, a Lille je također milimetar od lige prvake. Lyon u posljednja dva kola treba obraniti +4 pred Saint Etienneom da osigura mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka.

Iz francuske dva kluba ispadaju, a treći ide u play off. Guingamp je sigurno out, a još 6 klubova nije sigurno uoči posljednja dva kola. No, s obzirom i na bodove i na raspored u najtežoj poziciji su Caen i Dijon.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider