Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoke svađe

Raskol u svlačionici Reala: Ucviljena zvijezda postavila ultimativni zahtjev

Nakon teškog poraza u "el clasicu", Real Madrid nalazi se u velikoj krizi...

Dok je Barcelona na travnjaku razbijala Real, Santiagom Bernabeuom orilo se „Florentino, odlazi“. Perez je nemoćno širio ruke u predsjedničkoj loži s jasno gestikulacijom i upitnikom na glavi: „A što sam tu ja kriv?“

Pet razloga Realova debakla: Uličarski Ispad nervozne zvijezde sve govori

VIDEO Potop Reala u El Clasicu: Uraganska Barca protutnjala Bernabeuom!

Modrić razočaran: Nismo bili momčad i ovo nije prvi put

Na udaru i Benitez i Ronaldo: Navijači pokazali 'palac dolje'!

Nije mu palo na pamet da je možda kriv zbog toga što je usprkos svim upozorenjima ipak samovoljno na klupu Real instalirao Rafaela Beniteza, trenera za kojeg se zna da svojom filozofijom nogometa jednostavno ne odgovara tradicionalnom stilu i manirama „kraljevskog kluba“, a da ne govorimo o nekim nelogičnim stručnim procjenama kod prodaje i kupovine igrača.

Maske su pale

Nije mu palo na pamet da možda nije trebao godinama ugađati preko svih granica najvećoj zvijezdi kluba Cristianu Ronaldu, kojeg se mazilo i pazilo i kada je trebalo i kada nije trebalo, a sve na teret kluba i momčadi u cjelini, odnosno konačnog rezultata koji glasi: jedno prvenstvo i jedna Liga prvaka u šest sezona na uloženih cca. milijardu eura.

Doduše, u potonjem Perez nije najveći krivac, dugo vremena imao je zdušnu podršku dobrog dijela navijačkog korpusa, koji ga je nemali broj put kritizirao kada se ponekad „usudio“ prigovoriti Ronaldu. Međutim, nakon sinoćnje utakmice, maske su pale. Čak i najzadrtiji obožavatelji Ronaldova lika i djela, koji su cijelo ovo vrijeme bili zaslijepljeni semaforom Portugalčevih individualnih dostignuća tako da uopće nisu bili u stanju pogledati u trofejnu riznicu omiljenog kluba, konačno su shvatili da beskonačno ugađanje ucviljenoj zvijezdi nema previše smisla.

Konačna potvrda da Ronaldo odlazi?

Što je bilo ne može se vratiti, puno je važnije pitanje što slijedi? Hoće li Perez opet krenuti starim utabanim putem i ponovno prionuti ispunjavanju svih želja najvećoj zvijezdi ili je ovo definitivna prekretnica te najave rastanka Reala i Ronalda? S obzirom na to kakve igre prikazuje od početka sezone, Portugalac očito duhom više nije u Madridu, čini se da njegove misli već lutaju Parkom prinčeva.

Prvi Perezov potez mogao bi se poklopiti s Ronaldovim željama, ništa protiv neće imati ni debela većina Realovih navijača, a to je otkaz treneru. Benitez je opasno „visio“ i prije „el clasica“, a kakav mu je status i popularnost nakon sinoćnjeg debakla, ne treba previše pojašnjavati. Bijeli rupčići sve su rekli, kada se oni zavijore na Bernabeuu, treneru se loše piše.

Ultimativni zahtjev najveće zvijezde

Gazzeta dello Sport donosi informaciju kako je Ronaldo odmah nakon utakmice ultimativno zatražio od Pereza da istog trenutka otpusti “dosadnog konobara“.

"Ili on ili ja", navodno je poručio Ronaldo Perezu.

Nije nikakva tajna da netrpeljivost između Ronalda i Beniteza traje od samog početka. Benitez je davno izgubio povjerenje navijača i medija, ako ga je uopće imao, ali i većeg dijela svlačionice. Kako su igrači Reala odigrali derbi, netko bi mogao zaključiti da su sabotirali trenera.

Kako protumačiti izjavu Luke Modrića da nisu odigrali momčadski i da to nije prvi put!? Sada se još više čini mogućom informacija koja se pojavila prije utakmice, a koju je Benitez oštro demantirao, da su neki igrači tražili razgovor s trenerom kako bi ga nagovorili ili ako hoćete, prisili na promjenu taktike, koju smatraju previše obranaškom.

Raskol u svlačionici Reala

Ipak, čini se da jedan dio igrača stoji uz trenera. Kapetan Sergio Ramos nakon utakmice je izjavio kako je apsurdno misliti da igrači ne vjeruju treneru.

„Sada trebamo biti ujedinjeniji s trenerom i predsjednikom nego ikad“, poručio je Ramos, a Marcelo je čak dodao: „Mi smo uz trenera do smrti!“

Treba li Benitez otići s klupe Reala?

Ukupno glasova:

Kako se igrali čini se da ne bi stigli zajedno s trenerom ni do kioska po cigare. Neki tumače ove izjave naznakom potpunog raskola u svlačionici, gdje jedna grupa igrača podržava trenera, dok je druga na čelu s Ronaldom i Benzemom apsolutno protiv njega. Logično je zaključiti da Benitez neće „preživjeti“, pitanje je samo hoće li ga Perez smijeniti odmah, na zimu ili će možda čekati do ljeta?

Ako bude čekao do ljeta, moglo biti kasno, ne samo za Realovu sezonu, nego i za njega samog. Bijeli rupčići nisu se odnosili samo na Beniteza, navijači su poslali jasnu poruku i Perezu i Ronaldu i Benitezu. Mnogi u ovom trenutku ne bi imali ništa protiv da sva trojica odu u paketu.

Zidane spašava Pereza

Najlogičnijim se čini da će Perez pokušati spasiti sezonu instaliranjem Zinedine Zidanea za novog trenera već u zimu. Francuz navodno nije baš oduševljen, radije bi preuzeo ekipu na ljeto, ali krizna situacija nalaže drastične mjere. Perez je u ljutoj nevolji, a Zidane figurira kao njegov veliki prijatelj i zato je za pretpostaviti da ga neće odbiti. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider