Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prva ljetna bomba

'Sve je istina': Arsenal aktivirao klauzulu za Vardyja!

Sve je spremno za prvi veliki transfer ovog ljeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsene Wenger poslao je službenu ponudu Leicesteru od 20 milijuna funti (25.5 milijuna eura) za Jamiea Vardyja.

Tom ponudom menadžer Arsenala aktivirao je odštetnu klauzulu za najboljeg strijelca Lisica koji je u povijesni naslov prvaka ugradio 24 gola.

"Sve je istina, dobro ste informirani. Klauzula je aktivirana", izjavio je menadžer Leicestera Claudio Ranieri medijima koji su ga kontaktirali za potvrdu cijele priče.

Sad sve ovisi o Vardyju, Leicester tu više ne može ništa nego nadati se da se igrač i Arsenal neće dogovoriti.

Početkom veljače Leicester je udvostručio Vardyjeva tjedna primanja s 40 na 80 tisuća funti, potpisali su ugovor do 30. lipnja 2019., ali je i ugrađena klauzula od 20 milijuna funti kao iznos kojeg zainteresirani klub mora platiti za sjajnog napadača.

Nije sporno da Arsenal može ponuditi znatno više od tih 80 tisuća funti tjedno pa jedino ostaje pitanje koliko je jaka Vardyjeva želja za odlaskom. U Leicesteru će iduće sezone igrati Ligu prvaka, ali pitanje je hoće li ponoviti sezonu poput prošle i samim time si priskrbiti ugovor kakav sad može dobiti u Arsenalu (jer, Vardy će u siječnju proslaviti 30. rođendan).

Ako je vjerovati napadaču Topnika Olivieru Giroudu, ta stvar je gotova.

"Rečeno mi je da Vardy želi doći u Arsenal i to je odlična vijest za nas. On je fantastičan igrač i to je velika stvar. Kao što sam uvijek govorio, presretan sam zbog konkurencije. Želim samo najbolje za ovaj klub i nadam se da će nam Vardy pomoći u osvajanje titule", kazao je Giroud.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider