Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica sezone za 'kraljeve'

Ramos smirivao 'poludjelu' zvijezdu Reala: Barca budno čeka!

Katalonski mediji tvrde kako Barcelone kreće po, prema mnogima, najtalentiranijeg španjolskog nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica dosadašnjeg dijela sezone za Atletico i posebice Real. Tako ispada, jer ako Real ispadne, vjerojatno će ostati bez ijednog važnijeg trofeja ove sezone.

Madridski derbi: Ramos u veznom redu Reala, Mandžukić u napadu Atletica

Za „kraljevski klub“ to je nezamislivi scenarij, najcrnji mogući, posebice kad se zna da su pred početak sezone najavljivali napad na sve moguće trofeje. U tom slučaju Carlu Ancelottiju najvjerojatnije bi bili odbrojani dani na klupi Reala. Teško da bi „preživio“ veliki neuspjeh, boljke rečeno debakl, jer ionako je na udaru većeg dijela navijača madridskog velikana.

Biti ili ne biti za Ancelottija

Ancelottiju je, dakle, biti ili ne biti, a u utakmicu sezone ulazi sa znatno oslabljenom momčadi. U ključnom trenutku ozlijedilo mu se nekoliko važnih igrača, prije svih Luka Modrić, Gareth Bale i Karim Benzema, a neće imati na raspolaganju ni Marcela. Navijači Reala neće mu to uzeti kao neku posebnu olakotnu okolnost, jer Realov proračun debelo prelazi 500 milijuna eura, najveći je na svijetu, svlačionica „kraljeva“ nakrcana je zvijezdama pa Realovi navijači od svoje momčadi uvijek očekuje samo najbolje i najviše. Njih ne zanima ni tko je ozlijeđen, ni tko je suspendiran, onaj tko je trener Reala uvijek mora imati dobitnu kombinaciju. Ako to nije tako, onda i nije za trenera Reala.

Isco 'poludio' na Ancelottija

Madridski mediji danima spekuliraju koju će formaciji izabrati Ancelotti, ni nekoliko sati prije utakmice ne zna se točno hoće li  ostati na 4-3-3 ili će izabrati 4-4-2? U svakom slučaju od prve minute trebao bi zaigrati „nezadovoljnik“ Isco. Posljednjih dana španjolski mediji pisali su kako je Isco nezadovoljan statusom u Realu. Katalonski mediji tvrde kako Barcelone kreće po, prema mnogima, najtalentiranijeg španjolskog nogometaša. Iscova sudbina u mnogome će zavisiti o večerašnjoj utakmici. Ako Real ispadne, a on odigra ispod očekivanja, nije nemoguće da završi u Barceloni. U svakom slučaju, Katalonci će budno pratiti večerašnju utakmicu.

Procurila je informacija kako je prije nedavne Realove utakmice s Rayom Vallecanom morao smirivati Isca koji je „poludio“ nakon što je shvatio da mora na klupu, a da će u udarnu momčad ući oporavljeni James Rodriguez.

Mandžukić u napadu

"Ne mogu staviti 12 igrača u momčad", izjavio je prije dva tjedna Ancelotti. Jasno je na koga je ciljao.  Večeras će obojica biti u momčadi, prije svega jer nema Benzeme i Balea pa se otvorilo mjesto za Isca, dok Illarramendi figurira kao zamjena za Modrića. U napadu bi trebao zaigrati i Chicharito koji je ove sezone odigrao tek šest utakmica i veliko je pitanje kako će odgovoriti na travnjaku?

S druge strane, Diegu Simeoneu nedostaje samo suspendirani Mario Suarez. Atletico na Santiago Bernabeu stiže praktički u najjačem sastavu. Hrvatski napadač Mario Mandžukić kreće od prve minute, partner u napadu bit će mu Griezmann koji je u fantastičnoj formi u posljednje vrijeme.

Vjerojatne postave:

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Coentrao; Kroos, Illarramendi, Isco; James, Cristiano Ronaldo, Chicharito.

Atlético de Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Arda, Gabi, Tiago, Koke; Griezmann, Mandžukić.

Glavni sudac: Félix Brych (Alemania).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider