Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Sve im otkrio

Rakitić iz Barcelone upozorio 'svoje' Andalužane: Na Kantridi vas čeka...

Nogometaši Seville danas poslijepodne stigli su u Rijeku gdje ih sutra očekuje dvoboj s viceprvakom Hrvatske u drugom kolu skupine G Europske lige…

Andalužani brane naslov Europske lige koji su osvojili prošle sezone pobijedivši u torinskom finalu Benficu ponajprije zaslugom njihova bivšeg kapetana i najboljeg igrača, hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića, koji je u međuvremenu prešao u Barcelonu.

Rakitić je za španjolski portal ABCdesevilla proanalizirao momčad Rijeke.

„Pratio sam ždrijeb, odmah sam znao da je Sevilla izvukla klub iz moje zemlje“, naglasio je Rakitić, a španjolski portal ističe da je Rakitić upisao više od 60 nastupa za hrvatsku reprezentaciju i da dobro poznaje hrvatski klupski nogomet.

„Možda prevladava mišljenje da Sevilla ne bi trebala imati puno problema, ali utakmica se tek treba odigrati, bit će potrebna puna koncentracija i ozbiljnost“, upozorava hrvatski veznjak koji se u kratkom roku nametnuo kao jedan od najvažnijih igrača današnje Barcelone.

„Teško je opisati ono što smo doživjeli prošle sezone u Europskoj ligi. Bio je to fantastičan osjećaj, a sada Sevilla brani naslov i jedan je od favorita. Gdje god bude igrala, ne samo u Hrvatskoj, morat će biti u top izdanju. Za Rijeku će to biti poseban dan, to je logično, jedva čekaju da vide mogu li se nositi s braniteljem naslova“, ističe Rakitić i dodaje kako je Rijeka u posljednje dvije godine značajno napredovala.

„Jako su se digli, sada čak konkuriraju za naslov prvaka države, glavni su suparnici Dinamu.“

Rakitić je dao svoje mišljenje što je glavni razlog naglog rasta Rijeke.
„Mislim da je ključan čovjek u cijeloj priči trener Matjaž Kek. On u svakom trenutku točno zna što treba napraviti.“

Španjolski portal podcrtava da se Kek okružio sa ljudima kojima vjeruje i da je sastavio mladu i poletnu momčad koja ima prosjek od samo 23 godine. Španjolci izdvajaju kao najbolje igrače Rijeke Ivana Močinića ističući da je prvi dobio poziv u reprezentaciju, ali je sada ozlijeđen, te napadača Andreja Kramarića koji je nedavno debitirao u reprezentaciji i postigao svoj prvijenac u kvalifikacijskoj utakmici protiv Malte.

„Kramarić je vrlo talentiran, pravi gol-igrač. Dokazao je da zaslužuje poziv u reprezentaciju“, kaže Rakitić.

Španjolski portal upozorava da Rijeka ima jedan najupečatljivijih stadiona u Hrvatskoj i Europi te da je Rakitić odigrao nekoliko utakmica za reprezentaciju na Kantridi i dobro zna kakva atmosfera Andalužane tamo čeka.
„Teško je gostovati na Kantridi, navijači su vatreni, ne prestaju s navijanjem kroz cijelu utakmicu i naprosto nose svoje ljubimce“, upozorio je Rakitić svoje bivše suigrače.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider