Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
razveselili mališane

VIDEO Rakitić izabran za najboljeg Hrvata u prošloj sezoni: 'Vratit ćemo vjeru navijača'

Ivan Rakitić je u 2015. godini u dresu Barcelone osvojio trostruku krunu i postigao vodeći pogodak u finalu Lige prvaka, a njegova vitirina s trofejima postala je bogatija za naslov najboljeg nogometaša Hrvatske...

U izboru žirija kojeg je činilo 11 bivših reprezentativaca Ivan Rakitić je osvojio 105 bodova, 20 više od drugoplasiranog suigrača iz reprezentacije i igrača milanskog Intera Ivana Perišića, dok je treći s 80 bodova bio član Real Madrida Luka Modrić.

Rakitiću je ovo prvi trijumf u Večernjakovom izboru, a statuu "Pobjednik", rad akademskog kipara Stipe Sikirice, dobio je na prigodnoj svečanosti organiziranoj u prostorijama Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Nagrada od ove godine nosi ime Darka Draženovića, preminulog istaknutog sportskog novinara i dugogodišnjeg urednika sportske rubrike Večernjeg lista, koji je bio njezin inicijator 1972. godine, kad je prvi put dodijeljena.

Rekorder izbora je današnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker koji je čak šest puta osvajao statuu "Pobjednik", a došao je i čestitati Rakitiću na njegovom prvom izboru.

"Znam da će mi biti teško dostići našeg predsjednika. Jedino što mogu reći da će mi ovo biti još veća motivacija da ostvarim sve postavljene ciljene. Hvala Večernjem listu i svim ekspertima koji su glasali za mene. Dat ćemo sve od sebe da već u subotu vratimo vjeru i ljubav prema našoj reprezentaciji. Nadam se da će svi navijači koji su uz nas biti ponosni", rekao je Rakitić u svojoj zahvali.

Osim predsjednika HNS-a svečanosti je nazočio i izbornik reprezentacije Ante Čačić.

''Nagrada je u pravim rukama!'', istaknuo je Čačić.

Nakon dodjele, Ivan Rakitić je u pratnji domaćice, profesorice doktorice Jasminke Stepan, voditeljice Odjela za hematologiju i onkologiju, predstavnika bolnice i Večernjeg lista obišao male bolesnike te im predao dresove Barcelone, potpisivao autograme, snimao selfie te podijelio lopte s potpisima svih reprezentativaca.

Osim Ivana Rakitića, Večernjak je nagradio i mladog nogometaša zagrebačkog Dinama Antu Ćorića koji je s 35 bodova slavio u kategoriji Nada godine ispred dvojice igrača Hajduka, Andrije Balića (29 bodova) i Nikole Vlašića (26 bodova).

Nakon dodjele nagrade Ivan Rakitić i ostali uzvanici su u pratnji domaćice, voditeljice odjela za hematologiju i onkologiju dr. Jasminke Stepan obišli male bolesnike na odjelu pedijatrija - onkologija, gdje im je Ivan predao dresove i suvenire svog kluba Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider