Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldu nova uloga

Rafa Benitez šalje 'BBC' u povijest: Najveći gubitnik Benzema

Sada kada je Rafa Benitez i službeno postao novi trener madridskog Reala, jasno je da će doći do promjene u formaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi vjeruju da će 55-godišnji Benitez ostati vjeran svojoj formaciji koju koristi u svim klubovima, odnosno da će napadački trojac BBC (Benzema, Bale i Cristiano Ronaldo) poslati u povijest. Benitez je svoju formaciju 4-2-3-1 započeo primjenjivati još 2001. godine kada je sjedio na klupi Valencije. Nakon toga je istu uspješno primjenjivao u Liverpoolu, a potom nešto manje uspješno u Interu, Chelseaju i Napoliju.

Ukoliko ostane dosljedan svojoj formaciji, a mnogi vjeruju da hoće, onda će se raspasti BBC trojac. Cristiano Ronaldo će u tom slučaju igrati kao usamljeni napadač, Gareth Bale će se vratiti na svoju omiljenu poziciju lijevog krila, dok će iz početne postave ispasti Karim Benzema. James Rodriguez bi trebao igrati odmah iza Ronalda, dok je pozicija na desnom krilu otvorena.

Real je pod Joseom Mourinhom već igrao u takvoj formaciji, ali je Cristiano Ronaldo tada igrao na lijevom krilu, dok bi se u špici izmjenjivali Gonzalo Higuain i Karim Benzema.

Razlog zbog kojeg bi Cristiano igrao u špici je taj da se 30-godišnjeg Portugalca poštedi 'nepotrebnih' napora, s obzirom da je na kraju ove sezone imao velikih problema s manjim ozljedama i umorom. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider