Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gotovo je!

Krizni sastanak u Realu: Benitez dobio otkaz, Zidane novi trener!

Španjolski mediji javljaju kako Rafael Benitez više nije trener Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi navijači Reala počeli su slaviti. Zinedine Zidane zamijenit će Rafaela Beniteza na mjestu trenera Real Madrida, javljaju svi španjolski mediji. U klubu je održan krizni sastanak i predsjednik kluba Florentino Perez odlučio je otpustiti svog miljenika Beniteza.

''Rafa Benitez više nije trener Reala, Florentino Perez ga je otpustio. Klub zasad još nije službeno potvrdio ovu vijest. To će učiniti nešto kasnije. Njegova zamjena bit će Zinedine Zidane'', javila je Marca koja u kratkoj vijesti na naslovnici piše kako su 'okidač bili loši rezultati u posljednje vrijeme'.

Drugi madridski sportski dnevnik blizak Realu, AS piše kako će press konferencija biti održana večeras i time službeno potvrđena pisanja brojnih medija.

''Florentino je izgubio povjerenje u Beniteza'', piše AS.

Gazda Reala očito više nije mogao ostati gluh na masovne zahtjeve navijača da smijeni trenera, inače rođenog Madriđanina. Benitez je bio odabran od Pereza da napokon donese trofej na Bernabeu nakon sezone potpune suše. No, taj izbor od početka nije dobro sjeo navijačima koji su pretpostavili da Benitez neće odustati od svog 'ziheraškog' nogometa.

Zna se da je publika Reala nogometno razmažena i priznaje samo lijep i napadački nogomet, ali Perez je smatrao kako je Realu u ovoj sezoni potrebna Rafina sposobnost da osvaja trofeje, pod koju god cijenu. No, Real, na čelu s najvećom zvijezdom Ronaldom,  nije igrao dobro u onim najbitnijim utakmicama dok golijade protiv slabašnih i dotučenih protivnika nisu nikoga previše impresionirale.

Poniženje od Barcelone na Bernabeuu od 4:0, porazi od Seville i Villarrealla, posljedni remi s Valencijom, sve je to očito bilo previše za Pereza i čelnike kluba. No, mnogi će reći i da je to bilo prekasno jer ispred Reala su i Atletico i Barcelona koja je, srećom po navijače rivala, također kiksala u posljednjim utakmicama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider