Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mizeran učinak

Problem Reala: Kome to zabija Ronaldo? Najboljima sigurno ne

Cristiano Ronaldo je ove sezone postigao 25 pogodaka u svim natjecanjima, no i dalje ga 'nema' kada je najpotrebnije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razlog zbog kojeg je Real Madrid tek treći u Primeri i zbog čega se toliko muči u igri je taj što najbolji i najplaćeniji nogometaš današnjice ne zabija onda kada je najbitnije. Cristiano Ronaldo ove sezone ima na svom kontu 25 pogodaka (14 u Primeri i 11 u Ligi prvaka), no nijedan od tih golova nije postignut u susretima protiv najboljih momčadi.

Na početku sezone Ronaldo nije zabio na gostovanju kod Athletic Bilbaa, na kojem je Real slavio s 2:1, a potom ni na gostovanju kod Atletico Madrida (1:1). Nakon toga je u dva navrata ostao bez gola u utakmicama Lige prvaka protiv PSG-a (0:0, 1:0), a potom i u dva uzastopna poraza protiv Seville (2:3) i Barcelone (0:4).

Novi poraz u kojem nije zabio dogodio se kod Villarreala sredinom prosinca (0:1), a posljednja utakmica u kojoj nije zatresao mrežu bila je nedjeljna protiv Valencije (2:2).

U tih osam utakmica Real je slavio samo u dva navrata, dok je pritom upisao tri poraza i tri remija. U pet gostovanja koliko je Real odradio u tom nizu, slavio je samo kod Athletic Bilbaa.

Drugim riječima, Portugalac je 'punio' slabašne momčadi poput Rayo Vallecana, Real Sociedada (po dva gola) i Espanyola (pet golova), dok je po jedan pogodak zabijao Getafeu, Eibaru, Las Palmasu, Celti i Levanteu. U Ligi prvaka je svih 11 pogodaka postigao Šahtaru i Malmöu.

Nije ni čudo da se Real Madrid muči kada najbolji igrač ne 'isporučuje' kada je najpotrebnije...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider