Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva nonšalancija

Evo zašto ga ne vole: Beniteza će po drugi put u karijeri izbaciti iz Kupa kralja

Trener Real Madrida Rafa Benitez mogao bi ući u povijest španjolskog nogometa kao jedan od nemarnijih stratega...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid napravio je kardinalnu pogrešku u prvoj utakmici šesnaestine finala španjolskog Kupa kralja kada je na travnjak poslao suspendiranog Denisa Čeriševa. Upravo zbog tog propusta Real bi po svim pravilima trebao biti izbačen iz kupa, jer je zbog iste pogreške ta sudbina zadesila Osasunu ranije ove sezone.

VIDEO Bizarni detalji: Real ZNAO za suspenziju i ignorirao pomoć

VIDEO Sramota 'kraljeva': Real leti iz Kupa kralja zbog kardinalne pogreške Beniteza?

Ukoliko se to dogodi Real će po prvi puta biti diskvalificiran iz Kupa kralja, a trener Rafa Benitez po drugi put! Slična mu se stvar dogodila u sezoni 2001/2002 kada je bio trener Valencije.

Benitez je u spomenutoj sezoni, u utakmici protiv Novelde, na travnjak izveo četvoricu stranaca, iako je tada bilo dozvoljeno igrati samo s trojicom. Valencia se žalila na odluku Španjolskog nogometnog saveza, no uzaludno.

Ta pogreška od prije 14 godina još je bizarnija za Rafu Beniteza, jer bi trener prve momčadi ipak morao znati koje su mu nacionalnosti igrači. U obranu za 'slučaj' Čerišev ide mu jedino to što nije bio u španjolskom nogometu sezonu ranije (bio trener Napolija), pa nije mogao pretpostaviti da će u momčadi imati suspendiranog igrača, koji je tu istu suspenziju zaradio kao posuđeni igrač u drugom klubu. Veću odgovornost u ovoj situaciji snosi tehnički direktor kluba i svi koji su zaduženi da informiraju glavnog trenera o tome.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider