Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije ništa neviđeno

Putešestvije u najvećoj državi svijeta: Vatreni će preletjeti 6500 kilometara

Hrvatski reprezentativci smješteni su na sjeverozapadu Rusije odakle će avionom putovati na (barem) tri utakmice Svjetskog prvenstva.

Putešestvije Vatrenih po Rusiji (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija smjestila se u blizini Sankt-Peterburga, a pred njom su tri putovanja do udaljenih stadiona i gradova domaćina Svjetskog prvenstva.

Hrvatska će na prvu utakmicu putovati u Kalinjingrad. Ta ruska enklava na obali Baltičkog mora udaljena je 830 kilometara zračne linije. Tamo ćemo igrati protiv Nigerije i onda se vratiti u kamp.

Nakon tri dana treninga, Hrvatsku čeka novi put. Leti se u Nižnji Novgorod, udaljen oko 890 kilometara. Ovdje ćemo igrati derbi protiv Argentine! I naravno, vratiti se natrag.

I onda, za kraj natjecanja u skupini: najduže putovanje, gotovo kao dva prethodna zajedno. Na utakmicu protiv Islanda, ide se u grad Rostov na Donu udaljen 1540 kilometara zračne linije. I jednako toliko: natrag u Sankt-Peterburg.

Ukupno: Hrvatska će samo u skupini preletjeti čak 6.500 kilometara! To je otprilike kao od Zagreba do glavnog grada Mongolije - Ulan Batora.

Ali, kad usporedimo to s našim protivnicima u skupini, još više (i to dosta više!) putovat će Nigerija: gotovo 9000 kilometara! Island i Argentina pronašli su bliže kampove. Pa će Islanđani putovati manje: 4500; a najmanje Argentinci: 3000 kilometara.

Manje nego u Brazilu

Međutim, iako je Rusija najveća zemlja svijeta, nije to ništa neviđeno, dapače. Hrvatska je upravo na posljednjem Mundijalu - u Brazilu - preletjela čak 9500 kilometara! To je znatno više nego u Rusiji. Pa, u čemu je stvar?

Kao prvo: Brazil je također golema zemlja, gotovo točno kao pola Rusije. A kao drugo: brazilski stadioni bili su raštrkani po cijeloj zemlji, dok će Rusi Svjetsko prvenstvo održati samo u svom europskom dijelu, bez golemog azijskog teritorija...

Za kraj, poželimo našim igračima da se zrakoplovne milje nakupe u još većem broju! Da nakon skupine ne uslijedi povratak kući, nego još dalje: do Kazanja, Sočija, možda čak i - Moskve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider