Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
porezni problemi

Pukla ljubav između politike i sporta: Predsjednica okrenula leđa Šukeru i HNS-u

Predsjednik HNS-a Davor Šuker proživljava najteže trenutke svoje karijere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je u poreznim problemima, Davor Šuker ni ne skriva. Štoviše, iz HNS-a stiže priznanje da poreznici istražuju Šukerove račune i izvore prihoda.

"Površno i zlonamjerno objavljena je vijest koja prikazuje spomenuti nadzor okončanim, iako je postupak u tijeku. Tijekom tog postupka, predsjednik HNS - a, vrlo će lako dokazati porijeklo svoje imovine, koja je rezultat svjetski respektabilne karijere".

Dok oni češljaju, leđa HNS-u okrenula je i predsjednica. Već nakon susreta s Aleksandrom Čeferinom za koji u njezinom Uredu kažu da je bio na zahtjev UEFA-e - poslala je jasnu poruku.

"Nogomet se ne igra samo zbog novca, ne igra se zbog prodaje igrača i uglednika u ložama. Nogomet se igra zbog onih koji ga vole, zbog navijača, navijačkih skupina..."

Šuker, inače, član krovne europske organizacije, tako je na Pantovčaku ostao usamljen. Što nije promaklo ni našoj kameri. Jer puno srdačniji pozdrav, primjerice, bio je na lanjskom prijemu s reprezentacijom.

"Imate li dojam da je predsjednica na vašoj strani?", pitao je novinar na Skupštini HNS-a.

"Ne!"

Bivšeg SDP-ovog ministra Željka Jovanovića, koji je cijeli svoj mandat proveo u isušivanju nogometne močvare - ovakav rasplet ne čudi.

"Iz svega je jasno da sam bio u pravu u svemu što sam govorio na tu temu".

MOST-ov Miro Bulj bio je puno rječitiji, a od predsjednice koja se svojim izjavama distancirala od politike HNS-a, odavno posvađane s navijačima, očekuje ispriku.

"Hrvatska predsjednica kao institucija kao osoba prije svega bi se trebala ispričati navijačkim skupinama koje je prozvala orjunašima, jer tu su sinovi hrvatskih branitelja i branitelji i to je ponizno".

Ured Predsjednice je bez novih komentara o nogometu, a uslišati molbe HNS-a, Vlada odbija!

U Banske dvore, Šuker ovaj tjedan nije došao praznih ruku. No, na financijsku pomoć države, poručuju i danas iz Vlade, kad je riječ o ulaganju u infrastrukturu - ne može računati. Kamo sreće da je to jedini problem kojeg HNS želi zajednički rješavati.

"U borbi protiv huligana i problema na stadionima, krovna nogometna kuća traži pomoć države. A njezin predsjednik više ne želi polemizirati. Pitali smo, ali Davor Šuker ponovno na naša pitanja nije želio odgovarati", zaključak je Ivane Pezo.

U javnoj polemici Šukera, zasada, brani HNS. A politika koja je u sportu oduvijek imala veliku ulogu - ima priliku ispraviti propuste.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider