Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalna ofenziva

Postave i opcije za vatreni okršaj: PSG sprema velika iznenađenja za Real

PSG dočekuje Real Madrid na Parku prinčeva u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

Galerija Presnel Kimpembe, Giovanni Lo Celso, Angel Di Maria i Edinson Cavani (Foto: AFP) Angel Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) +2 Slavlje Reala (Foto: AFP)

Došao je i taj dan, Pariz gori, PSG-ovi Ultrasi pripremaju vruću i nezaboravnu atmosferu. Parižani na Parku prinčeva dočekuju Real Madrid u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Utakmica sezone za obje momčadi.

PSG će loviti zaostatak (3:1) iz Madrida bez najveće zvijezde. Neymar se u međuvremenu teže ozlijedio na ligaškoj utakmici s Marseilleom i izbivat će s terena dva do tri mjeseca. Nije sasvim fit ni druga najveća zvijezda pariškog kluba, mladi Kylian Mbappe ozlijedio je gležanj. Kobna je bila također utakmica s Marseilleom, ali tri dana kasnije u francuskom Kupu. Mbappe je morao skratiti posljednji trening jer je osjetio bol u gležnju, no čini se da njegov nastup nije upitan, vjerojatno će igrati pod injekcijama.

Presnel Kimpembe, Giovanni Lo Celso, Angel Di Maria i Edinson Cavani (Foto: AFP) Presnel Kimpembe, Giovanni Lo Celso, Angel Di Maria i Edinson Cavani (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da se u nogometu sve može brzo promijeniti, govori i podatak kako su mnoge oči u Parizu uprte u Angela di Mariju. Argentinac bi trebao zamijeniti Neymara, a kako je posljednje utakmice odigrao na visokoj razini, očekuje se da zablista protiv svojeg bivšeg kluba. Isti taj Di Maria u prvoj utakmici nije dobio ni minute, Unai Emery zalijepio ga je za klupu i nije ni pomišljao da ga uvede, a sada mu je jedan od najvećih aduta.

Na početku sezone činilo se ne sasvim suvislim imati na klupi takve klase kao što su Di Maria i Julian Draxler, no vrijeme je pokazalo da se nikad ne zna što će biti s prvim perjanicama i da se (možda) isplati imati skupocjene zvjezdane kao zamjene. Ako PSG prođe Real, a Di Maria ili Draxler zablistaju, to će se pokazati proročanskim potezom. Ako PSG „kihne“ i u Parizu, kritike će biti posve oprečne, smatrat će se promašajem i bačenim novcem. PSG-ova momčad mogla bi izgledati dosta drugačije u odnosu na prvu utakmicu. Emery, čini se, sprema neka iznenađenja. Može se očekivati totalna ofenziva Parižana.

Angel Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) Angel Di Maria slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

L'Equipe najavljuje da bi se u prvu momčad mogao vratiti iskusni Brazilac Thiago Silva umjesto Kimpembea. Lako je moguće da su posljednjem redu Parižana zaigraju tri Brazilca – Dani Alves na desnom boku te stoperski par Silva i Marquinhos. Na lijevoj strani bi trebao ordinirati Layvin Kurzawa umjesto Yurija Berchiche. Možda i ponajveći dobitak za Parižane mogao bi biti povratak iskusnog veznjaka Thiaga Motte. To znači da će iz momčadi najvjerojatnije ispasti Giovani Lo Celso, tragičar i daleko najlošiji igrač na terenu u prvoj utakmici.

Cinici bi rekli da se navijači PSG-a podjednako boje Realovih superzvijezda te trenera PSG-a i mladog Argentinca, koji je očito Emeryjev ljubimac, ne zna se zbog čega. Motta vjerojatno neće moći izdržati cijelu utakmicu. Pretpostavlja se da će ga zamijeniti bivši Realov igrač Lassana Diarra, dok Lo Celso nije ni na mapi spekulacija. Još jedan dokaz kako se u nogometu sve brzo mijenja i koliko treneri mogu pogriješiti.

Kylian Mbappe (Foto: AFP) Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon silnih kritika koja je pretrpio nakon prve utakmice, Emery se vjerojatno neće inatiti i tvrdoglavo povlačiti poteze koje nitko osim njega ne razumije. Ionako već kasni, u Madridu je uprskao, baba s kolačima mu odmiče, ali još ima vremena popraviti stvar.

Ni Zinedine Zidane nije bez briga. Zidane je poveo u Pariz sve svoje trupe, ali pitanje je koju će postavu izvesti na travnjak Parka prinčeva. Pod najvećim su upitnikom rekonvalescenti Luka Modrić i Toni Kroos. Madridski mediji pretpostavljaju da će obojica biti u postavi ili barem jedan od njih dvojice. Pretpostavlja se da bi Real mogao zaigrati u formaciji 4-4-2. Cristiano Ronaldo i Karim Benzema bili bi napadački para, a u veznom redu Modrić, Casemiro, Kroos i Isco. Moguće je da Gareth Bale zaigra umjesto Isca.

Slavlje Reala (Foto: AFP) Slavlje Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

To su tek pretpostavke, lako je moguće da se Zidane odluči za neku drugu opciju. Klasična „BBC“ napadačka formacija uvijek je moguća. Mateo Kovačić mogao bi ući s klupe, u nekim kombinacijama moguće je i da zaigra od prve minute. Marco Asensio i Lucas Vazquez također su u najužim Zidaneovim planovima. Puno je upitnika s obje strane, vidjet ćemo za koje će se opcije odlučiti treneri.

Moguće postave:

PSG: Areola; Dani Alves, Marquinhos, Kimpembe (Thiago Silva), Kurzawa; Verratti, Motta, Rabiot; Mbappé, Cavani i Di María.

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos, Isco (Bale); Cristiano Ronaldo i Benzema.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider