Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijeti li im ezgodus?

Prvi problemi za City nakon brutalne kazne: Vodeće zvijezde imaju velike bonuse i neće odustati

Nogometna Europa i dalje je pod dojmom kazne koju je dobio Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još uvijek aktualni engleski prvak Manchester City dobio je protekli tjedan drakonsku kaznu od UEFA-e: dvogodišnju zabranu nastupa u svim europskim natjecanjima i novčanu globu od 30 milijuna eura.

Netom poslije primitka kazne u Cityju su najavili da će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei, s nadom da će im sankcija biti prepolovljena odnosno da će u konačnici samo jednu sezonu biti protjerani iz Lige prvaka.

gol expired Guardiola otkrio što možemo očekivati od igrača Cityja, istupio i Sterling: ''Ako se i to dogodi'' divider

No čak i ako se to dogodi, klub s Etihada naći će se na mukama. Naime, Manchester City suočen je s plaćanjem milijunskih odšteta svojim vlastitim igračima, kao svojevrsnom kompenzacijom za nenastupanje u najjačem klupskom natjecanju svijeta.

Igrači imaju velike bonuse za plasman i igre u LP-u

Englezi pišu da su već započeli razgovori o tome kako će klub nadoknaditi glavnim zvijezdama novac koji neće moći zaraditi.

gol expired Guardiola mnoge iznenadio odlukom nakon vijesti o drakonskoj kazni za Man City divider

O čemu se točno radi? Većina igrača iz aktualnog kadra, praktički svi, u ugovorima koje su potpisali s Manchester Cityjem imaju predviđene bonuse za plasman u Ligu prvaka i nastupe u tom natjecanju. Kod nekih su ti iznosi toliki da dosežu brojku od sedam nula samo za plasman u LP, a mnogi imaju pravo na dodatnu plaću tj. bonuse ovisno o tome kakve rezultate klub ostvari u Europi.

Prošlotjedna odluka UEFA-e, ako ostane na snazi, znači da će Cityjevim zvijezdama tijekom sljedeće dvije godine biti uskraćena prilika za isplatu tih unosnih isplata.

Pep Guardiola (Foto: AFP) Sukob velikih razmjera: Man City gubi Guardiolu i planira osvetu, Europa bi se mogla zatresti divider

Od samo jednog plasmana u LP City zaradi oko 150 milijuna eura

Pregovori oko toga kako zadovoljiti apetite igrača neće biti lagani jer se za svaku od sezona u kojoj izbori nastup u Ligi prvaka računalo da Manchester City zaradi oko 150 milijuna eura (UEFA, ulaznice, sponzori, marketing...), a sad tog novca neće biti.

Stoga u klubu postoji bojazan da bi igrači mogli početi gledati kako napustiti City.

U cijeloj toj priči ima i jedna dobra vijest za City: njihov najveći klupski sponzor, dobavljač sportske opreme Puma, već je potvrdio kako ne misli raskinuti sponzorski ugovor težak 65 milijuna eura po sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider