Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi cilj: Euro 2020.

Prosinečki za Novu TV o izazovima na klupi BiH: "Možemo napraviti velike stvari"

S novim izbornikom reprezentacije Bosne i Hercegovine razgovarao je reporter Nove TV Milan Stjelja.

Robert Prosinečki (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Robert Prosinečki povest će reprezentaciju Bosne i Hercegovine u UEFA-inu Ligu nacija i kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Nekoliko sati nakon što je izabran za nasljednika Mehmeda Baždarevića legendarni Žuti za Dnevnik Nove TV podijelio je svoje dojmove.

"Zadovoljan sam, s time što na kraju mislim da sam izbornik jedne velike reprezentacije koja ima potencijal i može napraviti velike stvari, a te velike stvari su odlazak na jedno veliko natjecanje. Mislim da BiH ima velike šanse s ovom kvalitetom otići na Europsko prvenstvo."

"Ovo mi je najveći trenerski izazov"

Pozicija pomoćnika u hrvatskoj reprezentaciji, pa onda Zvezda, Turska, povijesno najbolji rezultat za Azerbajdžan i sada BiH. Je li ovo najveći trenerski izazov za vas?

"Pa dobro, mislim da je ovo po kvaliteti igrača najveći izazov, bez daljnjega. Mislim da Bosna stvarno ima odlične igrače, veliki potencijal i s tim možemo računati na velike stvari. To je sigurno jedan veliki izazov za mene, Bosna se nije zbog nekih malih stvari kvalificirala na Svjetsko prvenstvo i sad tamo svi očekuju da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Imamo kvalitetnih igrača i bit će to dobro."

Valja naglasiti dvije stvari - jedna je ste izabrani jednoglasno, a s druge strane jedan dio javnosti i medija je bio protiv vašeg dovođenja.

"Nema straha"

"Prvi put je izabran jedan izbornik koji nije iz Bosne i Hercegovine tako da mediji su bili sigurno i podijeljeni, bilo je puno medija koji su bili za Amara Osima, ali na kraju moram reći da sam dobio punu podršku Saveza što je vrlo bitno za mene jer podrška je vrlo važna u tome svemu da bi napravili jedan uspjeh. Bit će to dobro. Imamo puno elana, želje i motivacije da se napravi nešto veliko s Bosnom."

Straha nema?

"Nema, pa što se može desiti? Imaš trenere koji su već dobili i one koji će tek dobiti otkaz tako da nije ni u tome problem."

"Prioritet mi je bila velika reprezentacija s velikim igračima"

Već brzo vas očekuju obveze, 28. već kreće američka turneja protiv SAD-a i Meksika.

"Tako je, ne znam koliko ćemo moći računati na ove tzv. strance i koliko će ih klubovi pustiti. Vjerojatno ćemo s mladom reprezentacijom koja je vrlo dobra i s domaćim igračima otići tamo, a to je opet jedna šansa za sve njih."

I za kraj, znamo da je bilo ponuda i kontakata iz nekih klubova i reprezentacija. Možete li nam otkriti o kojim se klubovima i reprezentacijama radilo?

"Ma uvijek pišu, i bilo je nekih kontakata, pogotovo u Turskoj, a na kraju kad sam došao u uži krug kandidata za izbornika Bosne sam čekao to i to mi je bio prioritet da uzmem jednu veliku reprezentaciju s velikim igračima i probam nešto napraviti s njom. Vjerujem u to tako da je na kraju samo ostala Bosna."

Robert Prosinečki (Foto: GOL.hr) Robert Prosinečki (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider