Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osniva klub i gradi stadion

Problemi za Beckhama: Gradske vlasti Miamiju ne daju mu dozvolu

"Planovi Davida Beckhama da u Miamiju izgradi nogometni stadion i tamošnji klub uvede u glavnu američku nogometnu ligu Major League Soccer (MLS) ne pokazuju znakove napretka, a ako nema stadiona koji zadovoljava uvjete, ne idemo u Miami", izjavio je u utorak povjerenik MSL-a Don Garber.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Proces ne može trajati vječno", rekao je Don Garber podsjećajući da je početkom godine Beckham zatražio franšizu MSL-a za Miami s namjerom da osnuje klub i sagradi stadion.

Izvijestio je da će u subotu na Upravnom odboru MLS-a biti izvješće povjerenstva o proširenju lige i odluke o novim franšizama.

"Ako bi izgradili stadion vjerujem da i Miami može postati veliko MLS tržište", rekao je Garber i dodao da će se liga u 2015. proširiti na 20 momčadi, a da je do kraja desetljeća plan da se pronađu još barem tri kluba. U vezi s tim nedavno je razgovarao s ljudima iz Minnesote, Sacramenta i Las Vegasa.

David Beckham i njegovi partneri među kojima se spominju medijski mogul Simon Fuller te bolivijski telekomunikacijski milijarder Marcelo Claure ne odustaju od izgradnje stadiona na vrlo atraktivnoj lokaciji, na umjetnom otoku u luci.

Beckhamu je za njegov projekt potreban pristanak gradskih vlasti Miamija, što izgleda, unatoč ogromnoj količini novca kojeg je spreman investirati, za sada nema.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider