Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Privatizacija Varteksa već 2009.?

Predsjednik NK Varteksa Ivan Topolnjak najavio je da bi nakon Hajduka i varaždinski prvoligaš uskoro mogao krenuti s procesom privatizacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Kako su svi prvoligaški klubovi obvezni proći kroz proces privatizacije Izvršni odbor smatra da se s tim procesom treba krenuti i u Varteksu. Iako nema zakonskog vremenskog okvira, mislim da bi se klub trebao privatizirati unutar godinu dana, odnosno većina posla trebala bi biti gotova do kraja ove sezone. Dakle, klub bi se trebao privatizirati u 2009.', rekao je Topolnjak.

On je dodao da sada slijedi iznalaženje najboljeg modela privatizacije, procjena vrijednosti kluba te određivanje cijene dionice, koja prema njegovom mišljenju ne bi smjela biti previsoka kako bi bila dostupna navijačima i simpatizerima kluba. 

Topolnjakova je procjena da bi se prodajom dionica kluba trebala osigurati sredstva za isplatu dugovanja koja iznose oko 12,5 milijuna kuna te još dodatnih 15-ak milijuna koliko je klubu potrebno za jednogodišnje funkcioniranje.

'Tu je i dugovanje prema Poreznoj upravi od 4,3 milijuna kuna koje bi na sebe preuzeo grad Varaždin, a taj bi se iznos pretvorio u dionice, čime bi grad Varaždin postao jedan od značajnijih dioničara", kaže Topolnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider