Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Blizak Platiniju

Princ ruši Blattera: Novi kandidat za predsjednika FIFA-e!

Nakon aktualnog predsjednika Švicarca Seppa Blattera (78) i Francuza Jeromea Champangea (56) u utrku za novog predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) uključio se i jordanski princ Ali bin Al Hussein (39).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Istaknuo sam kandidaturu za predsjednika Fife jer smatram kako je vrijeme da prekinemo interne rasprave i vratimo se sportu," poručio je princ Ali bin Al Hussein dodavši kako bi Fifa trebala biti "organizacija koja je uzor transparentnosti i dobrog upravljanja".

Princ Ali trenutačno obnaša dužnost predsjednika Jordanskog nogometnog saveza, a od 2011. je dopredsjednik Fife i najmlađi je član Izvršnog odbora krovne nogometne organizacije svijeta.

"Odluku nisam donio lagano, no o svemu sam dobro razmislio. Vrijeme je za promjene. Najpopularniji sport na svijetu zaslužuje i vrhunsku nogometnu vlast," dodao je princ Ali koji se školovao u domovini, SAD i Engleskoj. Nogometni analitičari navode kako je Ali bin Al Hussein blizak predsjedniku Uefe Michelu Platiniju koji je nekoliko puta istaknuo kako se neće kandidirati za poziciju prvog čovjeka svjetskog nogometa.

Alijeva sestra princeza Haya, inače velika prijateljica Hrvatske, odradila je dva mandata kao predsjednica Međunarodnog konjičkog saveza (FEI). Konjičkim se sportom bavi od svoje 13. godine, a 1993. godine izabrana je za jordansku sportašicu godine nakon što je osvojila brončanu medalju na Arapskim konjičkim igrama. Haya je branila boje Jordana i na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000., a potom i na Svjetskim konjičkim igrama 2002. godine u španjolskom Jerezu de la Fronteri.

Blatter se kandidirao za peti mandat predsjednika Fife usprkos silnim kritikama koje dolaze na njegov račun, ponajviše iz Europe. U siječnju je kandidaturu istaknuo i Francuz Champange koji je do 2010. punih 11 godina bio je član Izvršnog odbora Fife. Blatter je predsjednik Fife posljednjih 16 godina. Hoće li ostati na funkciji bit će poznato u svibnju 2015. godine, kada će održati izbori za predsjednika FIFA.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider