Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Elegantno rješavanje

Prijelomni trenutak: Rakitić napušta Barcu i postaje prvi Hrvat u Manchester Unitedu?

Već dugo je neizvjesna sudbina hrvatskog reprezentativca na Camp Nouu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako Ivan Rakitić već mjesecima na sve moguće načine pokušava izvršiti pritisak na Barcelonu s ciljem da dobije novi, poboljšani ugovor, u katalonskom velikanu ni ne pomišljaju na takvo što.

Rakitićev sadašnji ugovor traje do 30. lipnja 2021., a prema njemu Ivan ne spada ni u TOP 5 najplaćenijih nogometaša Barce, zbog čega se osjeća nedovoljno cijenjeno.

On i njegova obitelj žele ostati u Barceloni pa stoga Raketa želi izboriti se za to da dobije produljenje, do ljeta 2022. ili 2023., popraćeno povećanjem godišnje plaće.

Bio bi to za njega idealan scenarij, ali čini se da u klubu imaju neke druge planove.

Čelnici Barce "slomili" Valverdea

Posljednje informacije iz medija koji detaljno prate zbivanja u Barceloni govore kako su čelnici kluba uspjeli "slomiti" i najvećeg zagovornika Rakitićeva ostanka u klubu - trenera Ernesta Valverdea.

Barcelona je u proteklim danima imala niz sastanaka kako bi utvrdila koje igrače treba ovog ljeta ostaviti u klubu, a koje prodati. S Valverdeom je dogovoreno da se Rakitića neće stavljati na transfer listu, ali da može otići ako dođe dobra ponuda.

Ne zna se koliki bi iznos zadovoljio Barcu (Transfermarkt Rakitića procjenjuje na 40 milijuna eura), ali zna se koji je klub glavni favorit za njegovo dovođenje - to je Manchester United.

Rupetina u veznom redu Uniteda

Na Old Traffordu imaju strašnih problema s veznim redom za iduću sezonu. Uskoro će Ander Herrera i Juan Mata postati slobodni igrači i otići bez odštete, dok se Paul Pogba sve više spominje kao posljednja želja Zinedinea Zidanea za ovaj već sad spektakularni prijelazni rok Real Madrida.

Ono što je također neupitno jest Rakitićeva zarada u Unitedu. Dobio bi trogodišnji ili četverogodišnji ugovor s puno većom plaćom nego što ju ima sad u Barceloni i mogao bi komotno i završiti karijeru u Unitedu.

Ako se zaista ovog ljeta dogodi taj transfer, Rakitić će postati prvi Hrvat u Manchester United. U kontekstu dolaska u ovaj slavni klub ranijih godina spominjali su se Luka Modrić (dok je igrao u Tottenhamu), a nedanvo i Ivan Perišić, ali čini se kako bi baš Rakitiću mogla pripasti ta velika čast.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider