Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi su oduševljeni

Povijesni uspjeh malog zagrebačkog kluba: "Totalno drukčiji od drugih"

Njihov stadion je neosvojiva tvrđava, ali najveće hrvatske klubove (Hajduk, Dinamo) neće moći ugostiti tamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mali kvartovski nogometni klub Rudeš sa zapada hrvatske metropole prvi je put u svojoj povijesti postao prvoligaš!

Ekipa koju s klupe vodi bivši hrvatski reprezentativac Igor Bišćan dramatičnom je pobjedom nad izravnim konkurentom Solinom dva kola prije kraja pobjegla konkurenciji na nedostižnih 7 bodova prednosti i iduće sezone osigurala susrete s Dinamom, Hajdukom i Rijekom.

Ime Matka Babića nakon pobjedničkog gola u Solinu ljubitelji Rudeša nakon ovoga će zauvijek pamtiti.

Njegovim pogotkom igrači Igora Bišćana prvi su put u 60-godišnjoj povijesti kluba izborili mjesto među prvoligašima i to su proslavili u španjolskom štihu.

"Campeones, campeones", čulo se iz svlačionice Rudeša.

"Mi smo Rudeš, mi smo totalno drukčiji od drugih. Ne mora se brinuti nitko tko se bori za bilo kakav plasman da ćemo mi spustiti nogu s gasa. Mi to jednostavno ne znamo", poručio je trener Bišćan uoči posljednjih 180 minuta u drugoligaškoj konkurenciji.

Upravo bivšeg hrvatskog reprezentativca i igrača Liverpoola svi u klubu ističu kao ključni faktor ovog povijesnog uspjeha.

Uprava i igrači oduševljeni trenerom Bišćanom

"Veliki je motivator, drži tenziju ja bih rekao i mislim da smo taj njegov stil igre uspjeli pohvatati", smatra kapetan Lovre Grbić.

"Više je tako prijateljski nastrojen, ali opet ako netko zezne - zna se", kaže Tomislav Havojić.

Direktor kluba Tomislav Knežević prezadovoljan je poslom kojeg je napravio Bišćan.

"Igor vam je trener koji takav odnos koji je on napravio s ovim igračima - ja nikad nisam vidio. Igrao je na najgorem terenu u Hrvatskoj - nikad se nije požalio na njega, nikad se nije požalio na uvjete koje ima ovdje, nikad se nije požalio na suđenje. Znači, mi smo oduševljeni."

Oduševljeni su i navijači što će već za dva mjeseca gledati prvoligaški nogomet.

"Očekivali jesmo, ali se nismo nadali. Meni je izuzetno drago jer se nogomet u Zagrebu ponovno diže", sukus je navijačkih razmišljanja.

Domaćini na stadionu u Kranjčevićevoj

"Stadion Rudeša za sve je protivnike ove sezone bio neosvojiva tvrđava. U 16 domaćih utakmica ostvarili su 10 pobjeda i 6 neriješenih rezultata. No zbog puno strožih pravila 1. HNL, prvoligaške utakmice ovdje neće moći igrati. Zato će Dinamo, Hajduk, Rijeku i ostale prvoligaše ugostiti na stadionu Zagreba - u Kranjčevićevoj."

"Totalno je nestvarno. Ne znam, sjećam se svih onih utakmica kad nismo poslje utakmice imali za suce", kazao je za Dnevnik Nove TV direktor Knežević.

Da su takvi dani iza njih, garantira i desetogodišnji ugovor o suradnji sa španjolskim prvoligašem Alavesom, koji je Rudeš potpisao prije nekoliko dana. Moto ovog kvartovskog kluba je - totalno drukčiji od drugih, a ti drugi više nisu u drugoj već u - Prvoj ligi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider