Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najmlađi ikad

VIDEO Klinac golčinom odlučio bitku za Manchester

Manchester United slavio je kao gost na Etihadu kod gradskog rivala Manchester Cityja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sa svega 18 godina i 141 dan engleski nogometaš Marcus Rashford postao je najmlađi igrač u povijesti koji je odlučio mančesterski derbi između Cityja i Uniteda. 'Crveni vragovi' su kao gosti slavili na Etihadu protiv Manchester Cityja s 1:0, a Rashford je postigao pogodak o kojem će se još dugo pričati.

Igrala se 16. minuta prvog poluvremena kada je Juan Mata izbacio Rashforda na lijevu stranu Unitedova napada, a onda je ovaj vižljasti srednjoškolac protutnjao pored veterana Martina Demichelisa kao da ne postoji, te zavukao loptu pored nemoćnog Joea Harta.

Društvene mreže su nakon pogotka eksplodirale ismijavajući pritom nemoć Argentinca, kojeg je klinac poslao na guzicu pri svom prodoru.

United

se pobjedom primakao gradskim suparnicima na samo jedan bod zaostatka, a u igri za mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka je i West Ham Slavena Bilića koji je s 50 bodova izjednačen s Manchester Unitedom.

 

Sve je bliže naslovu Leicester City koji sedam kola prije kraja prvenstva ima pet bodova više od Tottenhama. Spursi su nedjeljnu pobjedu nad Bournemouthom osigurali već u prvom poluvremenu zahvaljujući najboljem strijelcu lige Harryju Kaneu. Prvi od dva pogotka postigao je u 46. sekundi dvoboja, a drugi u 16. minuti. Svoju sjajnu predstavu Kane je upotpunio u 52. minuti, kad je vratar Artur Boruc kratko odbio loptu nakon njegova udarca, a natrčali Danac Christian Eriksen gurnuo je u mrežu za konačnih 3-0.

U ranijim nedjeljnim dvobojima Newcastle i Sunderland odigrali su 1-1, a nogometaši Southamptona svladali su Liverpool s 3-2, nakon što je momčad Juergena Kloppa vodila 2-0 te držala tu prednost sve do 64. minute, kada je uslijedio veliki preokret domaće momčadi.

U prvom poluvremenu, dok je u gostujućoj momčadi bio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, Liverpoola obrana nijednom nije kapitulirala. U nastavku je Lovrena zamijenio Slovak Martin Škrtel te u 49. minuti skrivio kazneni udarac. Na njegovu sreću vratar Simon Mignolet zaustavio je udarac seneglaskog napadača Sadija Manea pa je Liverpool ostao na dva gola prednosti.

No, u 64. minuti Mane se iskupio pogotkom kojim je momčad Ronalda Koemana smanjila zaostatak. Gosti su do 83. minute držali tri boda, a onda su u tri minute ostali bez ijednog. Prvo je talijanski reprezentativac Graziano Pelle snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio na 2-2, a u 86. minuti Mane je doživio potpuno iskupljenje za nerealizirani kazneni udarac, kada je na gotovo identičan način kao i kod prvog pogotka svladao Mignoleta i donio pobjedu Southamptonu kojom je Koemanova momčad stigla do sedmog mjesta s 47 bodova, tri više od devetoplasiranog Liverpoola.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider