Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav preokret

VIDEO Liverpool vodio 2:0, Klopp izvadio Lovrena pa ostao bez ičega

Liverpool je na gostovanju kod Southamptona prokockao vodstvo 2:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Southamptona svladali su Liverpool s 3-2 u 31. kolu engleskog prvenstva, nakon što je momčad Jürgena Kloppa vodila 2-0 nakon samo 22 minute. Držala je njegova momčad tu prednost sve do 64. minute, kada je uslijedio veliki preokret domaćina.

U prvom poluvremenu, dok je u gostujućoj momčadi bio hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, Liverpoola obrana nijednom nije kapitulirala. Naš je igrač dobro prošao nakon što je u 8. minuti skrivio čisti jedanaesteac nad Shaneom Longom, ali je sudac previdio njegovu pogrešku.

U drugom je poluvremenu Lovrena, pretpostavlja se zbog žutog kartona, zamijenio Slovak Martin Škrtel, te u 49. minuti napravio ono što nije uspjelo Lovrenu - skrivio kazneni udarac. Na njegovu sreću vratar Simon Mignolet zaustavio je udarac seneglaskog napadača Sadija Manea pa je Liverpool ostao na dva gola prednosti.

No, u 64. minuti Mane se iskupio pogotkom kojim je momčad Ronalda Koemana smanjila zaostatak. Gosti su do 83. minute držali tri boda, a onda su u tri minute ostali bez ijednog. Prvo je talijanski reprezentativac Graziano Pelle snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio na 2-2, a u 86. minuti Mane je doživio potpuno iskupljenje za nerealizirani kazneni udarac, kada je na gotovo identičan način kao i kod prvog pogotka svladao Mignoleta i donio pobjedu Southamptonu kojom je Koemanova momčad stigla do sedmog mjesta s 47 bodova, tri više od devetoplasiranog Liverpoola.

U drugoj poslijepodnevnoj utakmici nedjeljnog programa Newcastle je iščupao bod na svom stadionu protiv Sunderlanda. Gosti su poveli u 44. minuti pogotkom Jermaina Defoea, a u 83. minuti je za konačnih 1-1 pogodio srbijanski napadač Aleksandar Mitrović.

Podjelom bodova obje su momčadi ostale u zoni ispadanja: Sunderland je na 18. mjestu s 26 bodova, a Newacstle je 19. s bodom manje. Vodeći Leicester ima 66 bodova, a Tottenham je drugi s 58 i utakmicom manje.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider