Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ponovno crveni

VIDEO Leicester City preživio i Old Trafford, ali titula još nije osigurana

Navijači Leicester Cityja još moraju čekati za osvajanje povijesnog naslova prvaka Engleske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 36. kola engleske Premierlige Manchester United i Leicester City su na Old Traffordu odigrali 1-1, što znači da 'lisice' i dalje moraju čekati na svoj povijesni, prvi naslov prvaka.

Leicester je pobjedom kod Manchestera mogao osigurati naslov dva kola prije kraja, ali bez prvog strijelca Jamiea Vardya nisu uspjeli slaviti protiv Uniteda, koji se bori za četvrto mjesto i Ligu prvaka. Leicester vodi s 77 bodova, osam više do Tottenhama koji u ponedjeljak gostuje kod Chelseaja, dok je United sada peti s 50 bodova, četiri manje od Citya i bodom više od Bilićeva West Hama. Ukoliko Tottenham u ponedjeljak ne slavi kod Chelseaja, a to je Spursima uspjelo zadnji puta daleke 1990., Leicester će biti prvak.

United je poveo vrlo rano, već u 8. minuti Antonio Valencia je pronašao potpuno samog Anthony Martiala koji snažnim udarcem "probija" vratara Leicestera Schmeichela. U 17. minuti izjednačio je Wes Morgan koji je bio najviši u skoku nakon slobodnog udarca iskosa s lijeve strane.

U 39. minuti nije dosuđen kazneni udarac za goste nakon što Rojo ruši Ryada Mahreza u kaznenom prostoru. U drugom dijelu su se smjenivali napadi obje momčadi, ali bez izrazite prilike. U 85. minuti igrač Leicestera Drinkwater je zaradio crveni karton nakon prekršaja nad Martialom sa samom rubu kaznenog prostora .Međutim, United nije uspio do kraja slomiti momčad Claudia Ranierija.

U ranije odigranoj utakmici Swansea je kod kuće pobijedio Liverpool s 3-1 i osigurao ostanak u ligi. Pogotke su za Velšane polučili Andre Ayew (20,67) i Jack Cork (33), dok je počasni gol za Redse zabio Christian Benteke (65). Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu za Liverpool.

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider