Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Građani oduševljeni

Predstavljamo: Sve o novim dresovima hrvatske nogometne reprezentacije

Poznato je u kojim će dresovima hrvatska nogometna reprezentacija igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Novi dres hrvatske nogometne reprezentacije (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nova garnitura dresova za Svjetsko prvenstvo je spremna, a osim prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića, koji su na novome dresu čak dva do tri puta veći nego do sada, prvi je put tu i velika novost u izgledu rezervne garniture.

Naime, kako možete vidjeti na našima virtualnim manekenima, radi se o crnoj-plavoj kombinaciji velikih kvadrata te crnoj poleđini. U toj kombinaciji hlačice su tamno plave boje, dok su čarape crvene boje.

Tako se i hrvatska nogometna reprezentacija pridružila velikom svjetskom trendu koji na terenima vlada posljednjih godina. Naime, osim mnogih klubova i reprezentacije npr. Njemačke, Španjolske, Belgije, Meksika i SAD-a imaju tamne pričuvne garniture.

Za dresove se inače koristi Vapor-knit tehnologija koja ih čini lakšima i prozračnijima kako bi se igrači kretali bez ikakvih smetnji. Zanimljivo je da je ovo 13. garnitura dresova od kada HNS ima službenog dobavljača, a prije toga bilo je još desetak garnitura dresova koji su se nabavljali od utakmice do utakmice.

Vatreni će premijeru dresova imati u Sjedinjenim Američkim Državama. No, gledatelji u SAD-u moći će protiv Perua i Meksika vidjeti samo gostujuću garnituru. Premijeru crveno-bijelih dresova pričekat ćemo do lipnja i utakmica protiv Brazila i Senegala.

Novi dres reprezentacije oduševio je, ali i iznenadio građane, struku i nogometne trenere.

"Malo su mi ove kocke prevelike. Zar nisu prije bile manje? Mislim, OK je", smatra Alojz na kojeg se nadovezala Renata.

"Narančasti brojevi? Ove boje nije bilo. OK."

Predsjedniku Rijeke Damiru Miškoviću također se sviđa.

"Pa, prekrasan je. Bitno da je hrvatski dres, pogotovo ovaj crveno-bijeli."

Rezervni dres se ne sviđa Ćiri, a niti dizajneru Ljubičiću

S njim se ne slaže legendarni Ćiro Blažević:

"Crna boja nama ne paše! To Ćiro zna najbolje od ikoga. Sasvim se drugačije osjećaju kad su u svom dresu. Po meni su ovo akrobacije bez legitimacije."

S Ćirom se slaže i dizajner Boris Ljubičić, jedan od idejnih autora hrvatskih "kockica".

"To je jedna neugodna kombinacija, čak i ova plava se nedovoljno vidi, kao kvadrati. Potpuna greška. Kvadrati su Hrvati, kao što su Azzurri Talijani, i gotovo. I to tako treba biti, na svim dresovima, sad su malo veći kvadrati ali sve je to u redu."

Navijači se već otimaju za novu garnituru

Novi dres na Instagram profilima objavili su i HNS-ovi manekeni Modrić i Mandžukić, koji su i predstavili dres, te Sandra Perković. Popularne kockice na hrvatski dres stavio je još u prošlom stoljeću slikar i grafičar Miroslav Šutej, a na njemu su se zadržale do danas. Za novu garnituru navijači se već otimaju.

"Imamo već tonu rezervacija, to će se rasprodati sve. Dolaze trenirke, dječji dresovi, tako da očekujemo veliku navalu", izjavio je prodavač dresova Ivan Miloloža.

Novi dres reprezentacije isprobali smo među prvima, mogu vam reći ovako doista je udoban, a najviše pozornosti izazvala je ova rezervna garnitura. No, na kraju krajeva nije ni bitno jesu li kockice plave i crne ili bijele i crvene - najbitnije je da upravo u ovom dresu u Rusiji Vatreni zabijaju golove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider