Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"moramo to riješiti"

Predsjednik Barcelone progovorio o statusu Ivana Rakitića

Predsjednik Barcelone progovorio je o statusu Ivana Rakitića kod trenera Luisa Enriquea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjih se dana puno piše i govori o statusu Ivana Rakitića u Barceloni. Mediji su se raspisali da je njegov status kod trenera Luisa Enriquea "zamrznut" i da je na pragu odlaska iz kluba, no ako je suditi prema riječima predsjednika Josepa Marie Bartomeua "problema nema".

"Želja kluba je da ostane s nama. Produljenje njegovog ugovora je naša velika želja. Kao i ona da produljimo s Andresom Iniestom ili Marc Andre ter Stegenom", rekao je predsjednik Barcelone na konferenciji za novinare.

"Ne bojim se da bi nam on mogao reći 'Ne'. Njegova obitelj se osjeća ugodno u ovom gradu i on voli ovaj klub. Ne želim davati iznose ugovora no ako je netko najbolji igrač na svijetu onda zaslužuje odgovarajući ugovor", rekao je prvi čovjek kluba, napominjući da želi da Messi u Barceloni završi karijeru.

Hrvatski veznjak ispao je iz prvog sastava. U posljednje tri utakmice Rakitić nije dobio niti minute. Prvo je prednost dobio Andre Gomes, a protiv Espanyola i Denis Suarez. Rakitić je posljednji put u natjecateljskoj utakmici nastupio u „el clasicu“, a i tada je zamijenjen u trenutku kada se utakmica lomila.

Zanimljivo da se Rakitićevo "zamrzavanje" poklapa s javnom objavom njegovih pohvala na računa Pepa Guardiole. Navodno je time razljutio Enriquea i još više trenutačne čelnike kluba, a zna se da oni nisu u dobrim odnosima s Guardiolom, za kojeg se još ljetos spekuliralo da ispituje teren oko Rakitića i da bi ga rado doveo u Manchester City.

Neki pak tvrde da je Rakitiću dozlogrdilo ovakvo stanje u Barceloni te da je spreman na odlazak iz kluba u kojem ga se ne cijeni dovoljno. Englezi spremno čekaju da ga ugrabe ma koliko god koštao. Hrvatski reprezentativac je plemeniti igrač sredine terena koji bi obogatio svaku veznu liniju najboljih momčadi Premierlige.

Osvrnuo se Bartomeu i na zimski prijelazni rok koji se otvara za dva tjedna. Mediji već neko vrijeme nagađaju kako je Barcelona zainteresirana za 34-godišnjeg Darija Srnu, bivšeg kapetana Hrvatske koji 12 godina igra u ukrajinskom Šahtaru. Prema medijskim špekulacijama trener Luis Enrique želi se riješiti 27-godišnjeg desnog beka Aleixa Vidala te mu traži zamjenu među iskusnijim i jeftinim igračima koji bi u Barceloni ostali šest mjeseci, dok ne nađe dugoročnu zamjenu. Bartomeu je, međutim, to demantirao.

"Trenutno nema niti jednog zahtjeva za nekim igračem. Robert Fernandez (sportski direktor) pažljivo radi na svemu što bi se moglo dogoditi no nema zahtjeva za dolaskom nekog igrača. U principu ne razmišljam niti o odlascima niti dolascima ove zime, što dakako ne mogu garantirati".

Rekao je kako vodstvo kluba ne želi da Vidal napusti momčad te da će otići jedino ako on to sam zatraži.

"On je igrač koji zaslužuje svo naše poštovanje. Ne želimo da itko ode odavde no nekada nam se dogodi da dođe igrač i sam zatraži odlazak, kao što nam se bilo dogodilo s Pedrom (otišao u Chelsea), rekao je Bartomeu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider