Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzo će taj dan...

Predsjednik Barce otkrio ključni potez: "Pripremamo se na život poslije Messija"

Argentinac će ovog ljeta zagaziti u 33. godinu života i njegovo vrijeme se bliži kraju.

Lionel Messi i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lionel Messi i dalje je nesumnjivo najbolji nogometaš Barcelone. Fenomenalni Argentinac ove je sezone u svim natjecanjima u 28 nastupa zabio 29 golova i upisao 17 asistencija.

U prijevodu, zaslužan je za 46 pogodaka. Ili, što zvuči još bolje, kad je Messi na terenu Barca može računati na pogodak i pol po utakmici.

Najbolji je u posljednjih više od 10 godina (otkako je s prijestolja sišao Ronaldinho), bit će najbolji i još neko vrijeme, ali doći će dan kad on više neće biti u Barci.

Messi će 24. lipnja proslaviti 32. rođendan, a sadašnji ugovor s klubom ga veže do 30. lipnja 2021. godine i zasad nema naznaka o produženju, kao ni u slučaju našeg Ivana Rakitića - još jednog standardnog prvotimca Barce za kojeg posljednje špekulacije govore da bi mogao u Inter.

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu je tijekom gostovanja u jednom podcastu otkrio kako se Barcelona već priprema na život poslije Messija.

"Znam da će jednom doći dan kad će se Leo umiroviti i mi moramo pripremiti cijeli klub na to", izjavio je Bartomeu ne precizirajući točno kad bi se to moglo dogoditi.

No, imao je spreman odgovor na pitanje što će biti ključno za Barcu u eri nakon Messija.

"Moramo dovesti sjajne mlade igrače! To će biti način na koji ćemo nastaviti ovu eru uspjeha, i tu leži naša odgovornost. Moj mandat će završiti za dvije sezone i moram ostaviti klub u odličnoj poziciji svome nasljedniku."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider